15 tips till högkänsliga personer

Den holistiska livscoachen Lynn Zambrano har tagit fram konkreta tips i vardagliga situationer för personer med empatisk förmåga. En empatisk förmåga innebär att man har lätt för att läsa av och förstå folks energi. Den kan vara genetisk och föras vidare från generation till generation. Ta en titt på ditt släktträd; verkar någon annan stämma in på beskrivningen?

Lynn Zambrano menar att högkänsliga personer har förmågan att läsa av en annans energi efter tankar, känslor och ibland även forna och kommande händelser i livet. De flesta är omedvetna om hur detta fungerar och har accepterat att de är känsliga för andra personers energi. Förmågan att på rätt sätt förstå och i viss mån spegla någon annans energi är en utmaning – du måste vara selektiv och hitta sätt att hantera det, annars kommer du ha lätt för att bli utmattad.

De här metoderna gör det enligt Lynn Zambrano lättare för dig att hantera din empatiska förmåga:

1. Planera in tid med dig själv

När du spenderar tid för dig själv skapar du den där platsen du behöver för att göra dig av med känslor, energi och stress.

2. Positiv bekräftelse

Skriv ned korta meddelanden till dig själv som tränar tankemönstren, exempelvis: "Låt mig ta emot vad som är bäst för mig just nu".

3. Avskärmning

Avskärma dig från omvärlden ibland genom att föreställa dig att du är inne i en omslutande bubbla av vitt ljus.

4. Rengör och balansera dina chakra

En regelbunden rengöring av dina chakran håller ditt energifält fritt från negativa eller ovälkomna energier. Få tillbaka balansen genom att ta in energier som ger dig ordning igen.

5. Centrering

Alliera dig med anden och släpp egot. Försök leva i nuet, ge uttryck för vilken känsla som än kommer upp och släpp den sedan.

6. Helande stenar

Vissa upplever att kristaller och ädelstenar underlättar för att rensa bort negativ energi och behålla balansen. Välj ut en genom att testa många olika stenar och var uppmärksam på hur varje sten känns.

7. Doftterapi

Essentiella oljor kan förstärka välmåendet. Välj de som höjer upp eller lugnar ner din sinnesstämning.

8. Förlåtelse

Att förlåta andra och sig själv är ett av de mest kraftfulla verktyg du har. Det kommer rena dina energier och höja din vibrationstakt.

9. Stabilitet

Vi har en grundläggande sträng i rot-chakrat som förbinder oss med världen. Att vara medveten om detta och använda sig av denna sträng för att både sända ner negativ energi i jorden, där den absorberas, och dra till sig närande energi från jordens mitt kommer öka ditt energiflöde.

10. Meditation

Meditation tystar sinnet så att du kan fokusera, vara närvarande och lyssna till rösten inom dig.

11. Lugnande ljud

Slappna av med lugn musik eller naturljud.

12. Djur och natur

Att vara i naturen eller spendera tid med sitt husdjur är ett bra sätt att slappna av och rensa upp bland sina energier.

13. Rökelse

Amerikanska urinvånare har använt sig av röklse i åratal. Att bränna exempelvis salvia medan man uttalar en mening är ett bra sätt att rena energier.

14. Yoga

Yoga är effektivt eftersom det kombinerar andning, fokus och stabilitet. Ett underbart sätt att höja vibrationsenergin.

15. Tacksamhets- och tankedagbok

Att avsluta dagen genom att skriva en lista på saker du är tacksam över och sedan ett mål att arbeta mot håller igång ett stadigt energiflöde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!