Foto: Istock

15 saker du måste sluta göra mot dig själv

Den här listan är helt klart läsvärd. Något att lägga på minnet, sätta upp på kylskåpet eller dela med någon du bryr dig om. Här är 15 saker du måste sluta göra mot dig själv: 

1. Sluta spendera tid med fel människor

Livet är för kort för att du ska spendera tid med människor som suger lycka ur dig. Om någon vill ha dig i sitt liv, kommer de att göra plats för dig. Du ska inte behöva bråka för att få en plats. Tillåt aldrig någon att nedvärdera dig och kom ihåg, det är inte de som bara står vid din sida när du står på toppen du kan räkna som vänner, utan de som alltid står vid din sida.

2. Sluta spring från dina problem

Möt problemen direkt istället. Nej, det kommer inte bli lätt, det finns ingen i hela världen som enkelt klarar av allt som livet kommer med. Det är inte meningen att du på studs ska klara av alla problem heller. Det är inte så vi är gjorda. I själva verket är vi gjorda för att bli upprörda, ledsna, snubbla och ramla. All kamp kommer att göra oss till de människor vi är.

3. Sluta ljug för dig själv

Du kan ljuga för andra, men inte för dig själv. Ditt liv förbättras bara om du tar chanser och den första chansen är att vara ärlig mot dig själv.

4. Sluta sätta dina behov längst ner på listan.

Bland det värsta du kan göra mot dig själv är att ge upp dig själv för någon annan och glömma bort hur speciell du också är. Ja, man kan hjälpa andra, men hjälp dig själv också.

 

LÄS OCKSÅ: 10 tecken på att du har det mycket bättre än du tror

 

5. Sluta försöka vara någon du inte är

En av de största utmaningarna i livet är att vara sig själv helt och hållet. Någon kommer alltid vara sötare, smartare, snabbare och yngre. Men de kommer aldrig vara du. Tänk inte att du måste förändra dig så att andra ska tycka om dig. Var dig själv, de rätta människorna kommer gilla dig för den du är.

6. Sluta håll fast vid det förflutna

Du kan inte starta ett nytt kapitel förrän du avslutat ett gammalt.

7. Sluta vara rädd för misstag.

Att prova att göra något som sedan blir fel, är minst 10 gånger mer effektivt än att inte göra någonting alls. Varje framgång har en svans av misstag bakom sig och vi lär oss något av varje misstag. Du kommer bara ångra de sakerna du inte gjorde.

8. Sluta hacka på dig själv för gamla misstag

Du är inte dina misstag, du är inte dina kamper, du är här NU med kraft att göra vad du vill av din dag och din framtid.

9. Sluta försök köpa lycka

Det finns många härliga saker som kostar pengar, men om sanningen ska fram så är det som gör oss verkligt lyckliga; skratt, kramar och kämpa mot våra livsmål, det som inte går att köpa för pengar.

10. Sluta tro att andra kan göra dig lycklig

Om du inte är nöjd med vem du är på insidan så är du den enda som kan göra något åt det.

11. Sluta tävla mot andra

Du behöver inte bry dig om vad andra gör, eller om andra gör någonting bättre än du. Koncentrera dig istället på att tävla mot dig själv i så fall.

12. Sluta tyck synd om dig själv

Hinder och problem i livet kommer alltid att dyka upp och de kommer förändra dig. Du kanske inte ser eller förstår allt just i stunden men se tillbaka på de negativa saker som hänt dig bakåt i tiden, du kommer ofta inse att de har lett till något bättre, en plats, en situation eller en annan tankegång bara. Så le! Låt alla veta att idag är du mycket starkare än du var igår.

13. Sluta vara bitter

Lev inte ditt liv med hat i hjärtat. Det slutar bara med att du skadar dig själv mer än de du hatar. Förlåtelse är inte att säga: "Det du gjorde är okej". Det är att säga: "Jag kommer inte låta det du gjorde mot mig förstöra min lycka i framtiden". Släpp taget, hitta ro, och frigör dig själv.

14. Sluta missa betydelsen av de små sakerna

Njut av de små stunderna, för när du ser tillbaka kommer du inse att dem var de stora sakerna. De stunderna när du log, skrattade med någon annan, det kommer vara stunderna du minns.

15. Sluta försöka göra allting perfekt

Den riktiga världen belönar inte perfektionister, det belönar människor som får något gjort.

__________________________

Tipsen är skrivna av bloggaren Marc Chernoff och hans vällästa blogginlägg om vad man ska sluta göra mot sig själv har nu gillats över 600 000 gånger.  

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!