11 stadierna på vinterkräksjukan

Har du drabbats av vinterkräksjukan? Då kanske du också känner igen alla stegen dit men även känslan när allt är över och du kommer ut frisk på andra sidan. 

1. Du vet att det kommer att hända. Alla pratar om det på jobbet. Dina vänner bokar av träffar för att alla i familjen är sjuka. Den smyger sig på som en katt på natten…

 

2. Du börjar vidta åtgärder, sprita händerna, andas i halsduken på kommunala transportmedel, svälja vitpepparkorn, ja, allt tester du…

3. Sen kommer den natten du vet varit på väg i veckor, det börjar med att det äts dåligt vid matbordet, sen vi läggdags går det ovanligt lätt, som om de var trötta på riktigt. Sen, sen kommer det, klockan 23.32, som ett brev på posten. Kaskadkräks i sängen. 

4. Du försöker förtvivlat att sprita händerna efter varje kaskad barnen gör, för att skydda dig själv. Samtidigt som du slänger in allt i tvättmaskinen och tackar dig själv för att du har så många uppsättningar av allt!

5. När allt är i tvättmaskinen och stormen bedarrat, kommer det… självklart börjar du också  må illa. Du vet inte om det är spökkänslor för att hälften av familjen kräks… eller om det är för att DU.ÄR.VINTERKRÄKSJUK!

6. Näe, det här är inga spökkänslor. Du är sjuk på riktigt. O, herregud, du hoppas att ungarna inte ska tröttna på att se på tv, att de fort ska bli friskare, att du bara ska få en snabb släng…

7. Näe, det var ingen snabb släng av vinterkräksjukan. Du börjar få feber. Yrar på natten om vatten, vatten, och måste tvinga dig själv att inte svälja en mun, inte ens några droppar, för då kommer det upp igen. Du kan inte ens räkna hur många gånger du redan gjort rent på toa. Klorinet är slut. 

 

8. Du har hört historierna om sjukdomar som bara vandrar runt  i familjer, man får den om och om igen… du förbjuder ungarna att röra någonting om de inte tvättat händerna. Inte ens fjärrkontrollen. Men du tillåter att de får titta på obegränsat mycket tv. 

9. Du är övertygad om att du är nära döden. 

10. Morgonen gryr, du tittar på vattenflaskan, tar en sked vatten, mot alla ODDS och får behålla den! Du ser som genom en dimma att barnen har överlevt, de sitter i soffan till och med, tittar på tv!

11. Herregud, nu går solen upp och du har överlevt. Utmattad, svag, och tacksam för att du ens lever!

Grattis!! Och lycka till nästa gång! 

 

Vill du se mer sånt här? Gör som 26 000 andra och gilla amelia på Facebook och Instagram!

Av: Josefine Lind Andersson