ANNONS

Innehåll från Kökets Box

Grillmiddag med vänninorna – så blir den succé!

Sommaren står och knackar på dörren, och därmed alla härliga grillkvällar! Vi ger dig några knep för att lyckas med middagen, och tips på sådant som är gott att grilla om du behöver komma ur gamla hjulspår.

Ljumna kvällar är det självklart att grilla, så bjud hem dina vänninor på middag! Om idétorkan slår till och du inte vet vad du ska bjuda på tipsar vi om det längre ner. 

Om du tycker om att upptäcka nya smaker i köket kan du prenumerera på Kökets box! Om du börjar prenumerera idag får du boxen med tema Sommarfest, den innehåller nya och inspirerande produkter och recept som är perfekta för kommande grillkvällar! Just nu får du dessutom CMore på köpet när du tecknar en prenumeration. Kökets box innehåller produkter till ett värde av cirka 350-450 kronor, men du betalar 199 kr per box.

Få inspiration till sommarens middagar hem till dörren!

Tänk på det här under grillkvällen

1. Förbered så mycket som möjligt.

När ens gäster kommer är det sista man vill att springa runt och fixa saker eller stressa i köket, medan de andra är på altanen med fördrinken. Se därför till att förbereda så mycket som går innan dina gäster kommer. Hacka alla grönsaker, mixa ihop dressingar, marinera eller krydda det som ska grillas och lägg dryck på kylning i tid.

Såser, sallader och efterrätter är tre saker som alla går bra att förbereda innan gästerna kommer.

1. Speeda upp din grill.

Att behöva vänta länge på att grillen ska bli tillräckligt varm är aldrig roligt. För att din grill ska bli varm snabbt kan det vara bra med lite hjälp på traven. En elgaffel, looflighter eller tändrör är tre verktyg som hjälper till att skynda på processen.

2. Håll koll på temperaturen.

Även om man är en van grillare kan det vara svårt att avgöra när det är helt rätt tidpunkt att ta av ens fisk- eller köttbit från grillen. En termometer löser det problemet! Kolla att det du grillat fått rätt innertemperatur så är du good to go!

3. Smaksätt på olika vis.

Marinad, kryddor, örter, rub. Det finns många olika sätt att smaksätta din grillmiddag! Kökets box med tema Sommarfest innehåller Caj P Texas rub salt ´n pepper. En god och smakrik rub som du gnider in på det du ska grilla.

Caj Ps rub följer med i Kökets box med tema Sommarfest – perfekt för grillmiddagarna!

5 råvaror som är goda att grilla

Det är lätt att man fastnar i fällan och alltid grillar samma saker, men det finns ju en rad goda grejer som är goda att grilla – förutom exempelvis kött och korv.

• Aubergine. Auberginen passar både som huvudkompontent i en rätt, eller tillsammans med andra grönsaker för en matig sallad.

• Portabello. Portabellosvamp är ett supergott veganskt alternativ till den klassiska hamburgaren.

• Morötter. Morötter kan ersätta exempelvis pommes frites eller potatissalladen, om du är ute efter ett nyttigare alternativ eller bara vill testa något nytt.

• Knipplök. Knipplök är ett perfekt tillbehör till allt!

• Vattenmelon. Vattenmelon är god både i en klassisk fetaostsallad, eller till efterrätt tillsammans med glass.

För att få mer inspiration till din matlagning kan du som sagt prenumerera på Kökets box! Glöm inte att du får CMore på köpet (värde 199 kr) om du tecknar en prenumeration innan den 25/6 – då hinner du även få hem Kökets box med tema Sommarfest!

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Kökets Box och ej en artikel av amelia

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!