ANNONS

Innehåll från Readly

Forskarnas 4 bästa tips för återhämtning

I stressiga perioder är det viktigt att man finner tid till att ta det lugnt och återhämta sig. För att stressa ner ordentligt kan man följa råd från bland annat forskning. Vi tipsar om 4 bra sätt som hjälper dig på vägen att bli lugn som en filbunke!

1. Tillbringa tid i köket

Att vara kreativ i köket kan hjälpa om man är stressad. Testa att göra pasta från grunden!

Att ställa sig i köket är kanske inte är det första man tänker på när man vill stressa ner. Men faktum är att forskning har visat att små, vardagliga saker som bakning och matlagning får en att känna sig mer avslappnad och glad. Därför passar det ypperligt att dra igång ett litet köksprojekt när du behöver återhämtning. Gör pasta från grunden, laga en krämig risotto eller baka en tårta som du dekorerar till fullo.

2. Tappa upp ett bad

När man är stressad är det lätt att gå runt och spänna sig, även om man inte gör det medvetet. Men ett bad hjälper faktiskt till att i viss mån råda bot på det. Detta eftersom ett bad ökar blodflödet i kroppen, vilket i sin tur reducerar stelhet och smärta i leder. Mindre smärta innebär en mer avslappnad kropp och sinne. För att krydda på lugnet i badet ytterligare kan man hälla i badkulor eller badolja som doftar lavendel.

3. Läs ett magasin

Studier har visat att läsning är väldigt avslappnande. Foto: martin-dm

Att läsa är faktiskt riktigt effektivt när man vill slappna av. En studie från Mindlab International visar att en kort lässtund kan minska ens stressnivåer med upp till 60 procent, sänka pulsen och minska muskelspänning. Så koka en kopp te och slå dig ner i soffan för att läsa ditt favoritmagasin. På appen Readly finns över 3500 magasin tillgängligt, inspirationen är oändlig. Självklart finns även amelia på Readly, så du aldrig behöver missa ett nummer!

 Med Readly har du alltid med dina favoritmagasin i mobilen!

4. Bli grön om fingrarna

Plantera nya blommor, så bär och kryddor eller rensa ogräs om du vill få återhämtning.

Behöver dina inomhusväxter planteras om, eller vill balkongen och trädgården ha lite uppmärksamhet nu när vintern är över? Perfekt! Att påta, plantera och fixa med växter har visat sig vara riktigt effektivt mot stress. Det kan alltså vara dags att ta på dig ett par trädgårdshandskar och gräva ner händerna i jorden.

Det här är Readly

• Digital prenumerationstjänst där du får tillgång till över 3500 svenska och internationella magasin.

• Ta med dig Readly överallt med hjälp av offline-läget. En härlig lässtund finns alltid tillgänglig.

• Dela ditt abonnemang med familj och vänner, varje konto kan ha upp till fem profiler.

• Om du vill gnugga dina geniknölar kan du även lösa korsord och sudoku.

 Välj mellan 3500 svenska och internationella magasin och dagstidningar på Readly.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Readly och ej en artikel av amelia

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!