ANNONS

Innehåll från Zeta BreOliv

Gör smörgåsen till en ny favorit – 3 lyxiga toppingar till mackan

Visst älskar vi en riktigt god macka? Men smörgåsen har länge haft ett oförtjänt, dåligt hälsorykte. Nu finns ett enkelt och smart knep som gör din macka både god och riktigt bra för hälsan.

Ett välbakat bröd tillsammans med en bredbar olivolja är hemligheten till en god och nyttig macka. Fernando Di Luca är italienaren som tog olivoljan och medelhavsmaten till Sverige. Han kom hit som 21-åring på 1960-talet, fann kärleken och blev kvar. Fernando brinner för italienska smaker och en hälsosam livsstil. Tidigt upptäckte han att svenskarna älskar sina mackor nästan lika mycket som italienarna älskar sin olivolja. Och det var så idén om BreOliv föddes för 20 år sedan. 

– Tänk om man kunde göra en naturligt bredbar olivolja utan vare sig palmolja eller onödiga tillsatser. Det vore ett sätt att bygga en bro mellan två världar, där medelhavskökets nyttiga och smakrika olivolja möter Nordens uppfinningsrika macktradition, säger Fernando.

Fernando Di Luca tog olivoljan till Sverige.

Svensk macka – italiensk smak

Efter 18 år i jakt på den perfekta kombinationen ingredienser lanserades till slut BreOliv Original – ett vegetabiliskt och bredbart fett gjort på 72% extra jungfruolivolja, 18% fett från sheafrukt, vatten och lite salt. 

– Den har en härligt mjuk och bredbar konsistens direkt från kylskåpet. 

BreOliv finns i två varianter, Original och Mild – båda lika goda!

Det här med fett är ett omdiskuterat ämne och i dag vet man att det finns olika typer av fett och att det spelar stor roll för hälsan vilken typ du väljer. Livsmedelsverkets råd är enkelt, välj omättat fett i stället för mättat. Att byta ut smöret mot olivolja är därför ett bra val för din hälsa. 

– Många kanske tänker att smörgåsfettet inte spelar någon roll, men 10 procent av det dagliga fettintaget kommer från fett som används på mackan. Med BreOliv kan man på ett enkelt sätt minska på det mättade fettet redan till frukost, berättar Fernando. 

BreOliv fungerar lika bra i stekpannan som på smörgåsen, till bakning eller i en god röra. Olivoljan är en självklar del av matkulturen runt Medelhavet, men i Sverige är dock alla inte lika vana vid en alltför kraftig olivsmak. Därför finns nu även BreOliv Mild, med en något nedtonad olivsmak.

– Det passar fint på mackor med klassiska svenska pålägg, avslutar Fernando.

TIPS – 3 goda mackor 

Precis som med mycket annat i livet är det lätt att hamna i gamla hjulspår, så också med påläggen på frukostmackan eller knäckebrödet till mellanmål. Kombinera ett gott bröd och BreOliv Mild med goda och mättande pålägg. Här får du inspiration på tre varianter. 

1. Toppa med sallad, avokado och rostade solrosfrön. 

2. Lägg ett löskokt ägg på en bädd av babyspenat. Strö över ugnsrostad Prosciutto och smörgåskrasse. 

3. Bryt mozzarella i bitar och lägg på brödet. Toppa med tomater och basilika. 

Goda pålägg kan lyfta mackan till nya nivåer.
Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Zeta BreOliv och ej en artikel av amelia

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!