ANNONS

Innehåll från Paulúns

Bli vän med din mage

För att må bra är det viktigt att magen mår bra – din maghälsa påverkar dig mer än du kanske tror. Ett sätt att vara snäll mot magen är att äta fiber.

Kostfiber är en riktig välgörare som det inte talas så mycket om, trots att många idag får i sig för lite fiber. Att äta fiberrik mat gör nämligen under för din mage och din hälsa överlag – matsmältningen förbättras, blodsockret hålls i schack och du känner dig mätt längre, vilket ofta gör att du småäter mindre. En lagom mängd för vuxna är cirka 25-35 gram fibrer per dag. Enligt Livsmedelsverkets matvaneundersökning får vuxna i snitt i sig 20 gram fibrer per dag. 

Starta dagen smart och fiberrikt

Fiber finns bara i växtbaserade livsmedel, som flingor, gryn, grönsaker, frukt, bönor och linser. För att få i sig tillräckligt med fiber kan du se till att redan på morgonen starta dagen med någon typ av flingor, gryn eller müsli. Paulúns Granola Blåbär & Citron är både knaprigt god och rik på fiber (9,5 gram per portion). Den innehåller bland annat blåbär, kallpressad citronolja, rostade kokosflakes och solroskärnor – en spännande smakkombination som kommer få dig att längta efter frukost! Du kan också äta den som mellis eller ett lättare kvällsmål. Din mage kommer att tacka dig.*  

Yoghurtmousse med blåbär, citron & passionsfrukt

Denna frukost ger en försmak av sommaren och är fullproppad med fiber, antioxidanter och vitaminer! Paulúns Granola Blåbär & Citron på en bädd av fluffig kokosmousse som toppas med grapefrukt och passionsfrukt. Så god att du kan äta den hela dagen. 

Ingredienser

4 pers

Vaniljyoghurtmousse

2 dl kokosgrädde, vispbar
2 dl grekisk yoghurt
1 tsk vaniljpulver eller innehållet i en vaniljstång

Fruktsallad

1 apelsin
2 grapefrukt, blond eller röd
1 passionsfrukt

Topping

4 dl Paulúns Granola Blåbär & Citron
1/2 dl pistaschnötter, grovhackade
1 tsk rödbetspulver

Gör så här:

1. Vispa kokosgrädden ganska hårt. Blanda med yoghurten och vaniljen.
2. Skala och skär apelsinen och grapefrukten i bitar. Dela och gröp ur passionsfrukten med en sked. Blanda kärnorna med citrusfrukten.
3. Lägg upp yoghurtmoussen i portionsskålar. Lägg på fruktsalladen och toppa med Paúluns Granola Blåbär & Citron. Strö över pistaschnötterna och rödbetspulver.

* Fiber från havre bidrar till att öka tarmvolymen. Det är viktigt med en varierad kost och en hälsosam livsstil.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Paulúns och ej en artikel av amelia

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 6 nr av amelia - få rengöringsborste och hudvård. Läs mer!