ANNONS

Innehåll från Netflix

6 saker du kan prata med dina barn om efter att ni har sett ”Syskonen Willoughby”

De flesta barn tycker nog att deras föräldrar är mer eller mindre knäppa. Men hur hade dina barn reagerat om ni var som föräldrarna i ”Syskonen Willoughby” – och vad betyder det egentligen att vara en familj? Här är 6 saker ni kan prata om efter filmen.

Att titta på film tillsammans med sina barn är något av det mysigaste som finns. Oftast kanske vi nöjer oss med att fundera om filmen var bra eller dålig. Men både barn och vuxna kan självklart ha funderingar kring filmen efteråt - så varför inte stanna kvar i stunden och prata om filmen tillsammans. 

Netflix nya animerade film ”Syskonen Willoughby” är en lika delar knasig och underhållande historia om de fyra syskonen och deras föräldrar som varken har tid eller kärlek för sina avkommor. När barnen inser att de skulle klara ha det mycket bättre utan sina själviska föräldrar smider de en plan för att skicka iväg föräldrarna på en livsfarlig semester som kommer att göra barnen både föräldralösa och lyckliga. Tillsammans upptäcker de den verkliga innebörden av att vara en familj. 

Full fart framåt för Syskonen Willoughby.

Filmen bygger på en älskad bok av författaren Lois Lowry och de svenska rösterna görs av bland andra Björn Kjellman, Johan Ulveson, Maria Lundqvist, Vanna Rosenberg och artisten Wiktoria Johansson. 

Daniel Norberg, Wictoria Johansson och Johan Ulveson gör några av de svenska rösterna. Foto: Netflix - Marcus Rönne

– Filmen väcker intressanta frågor om hur vi som föräldrar agerar mot våra barn. Och hur barnen faktiskt till slut vågar bryta mot sina föräldrar. Jag får mig en tankeställare om att vara familj inte är en självklarhet och att vad vi sår och vad vi gör är a och o för fortsatt kärlek och fortsatt familjeliv. Den är viktig i sitt budskap och framförallt tror jag att man ska se den tillsammans, säger Maria Lundqvist som gör rösten till mamman. 

Så passa på att prata om filmen när ni har sett den tillsammans. Här är 6 frågor att börja med! 

1. Hur hade du reagerat om du var barn i den familjen?

2. Vad tycker du var värst med föräldrarna? Vad var det värsta de gjorde mot sina barn tycker du? Varför tror du att föräldrarna är så? Hur tycker du att man ska vara mot varandra i en familj?

3. Vad betyder det att vara en del av en familj? Måste familjen vara personer man är släkt med eller kan det även vara andra? Vilka tycker du ingår i din familj? 

4. Varför tror du att storebrorsan Tim inte tycker om barnflickan? Kan du förstå hans känslor?

5. Var det några scener du tyckte var läskiga? Varför var de läskiga? Hur hade du reagerat om det hände dig? 

6. Tycker du att det är jobbigare att se scener där karaktärerna är i fara eller scener där de är i konflikt med varandra (till exempel att de bråkar, skriker på varandra eller skiljs åt som ovänner)? Varför är det så tror du? 

Se filmen tillsammans med Wictoria Johansson

”Syskonen Willoughby” bygger på en bok med samma namn. För att fira lanseringen av filmen bjöd streamingtjänsten in till ett gemensamt ”titta hemma-party” där Wictoria Johansson var värdinna och bland annat svarade på tittarnas frågor. Om du missade eventet går det att se igen på Netflix Youtubekanal.

Se trailern här!

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Netflix och ej en artikel av amelia

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 6 nr av amelia - få rengöringsborste och hudvård. Läs mer!