ANNONS

Innehåll från Advisa

Städa bland dina lån – så kan det löna sig

Har du smålån hos olika kredit- och långivare? Då kan din privatekonomi behöva en storstädning. Ett enkelt knep är att samla alla lån till ett. – Förutom att få en lägre kostnad upplever många även att det är skönt att bara betala en räkning i månaden i stället för flera, säger Miriam Mölldal, kundservicechef hos Advisa.

I dag är det enklare än någonsin att ta smålån med kort löptid för att exempelvis täcka en oförutsedd utgift. Och är man i en pressad situation är det tyvärr lätt att nappa på ett låneerbjudande även när villkoren är dåliga. Med flera ofördelaktiga smålån som löper parallellt blir kostnaderna snabbt stora och det kan bli svårt att få överblick över sin ekonomi.

I det läget är det en bra idé att städa upp bland sina lån och samla till ett enda lån. Det ger möjligheter att sänka sina kostnader och gör det enklare att hålla koll på sin privatekonomi.

Hitta lägsta räntan

Advisa är en låneförmedlare med en gratis jämförelsetjänst som hjälper dig att jämföra 39 långivare för att hitta den långivare som är mest fördelaktig för varje enskild kund. 

– Att använda en låneförmedlare när man ska samla sina lån är ett smart drag. Vid en jämförelse konkurrensutsätter man långivarna, vilket oftast ger bättre villkor och en bättre ränta, säger Miriam Mölldal.

För att samla sina lån kan man göra en ansökan på Advisas hemsida, där man får svara på några frågor. Därefter presenteras låneförslag från de 39 olika långivare som Advisa samarbetar med. Eftersom alla långivare gör olika bedömningar av olika kunder varierar deras erbjudanden. Processen går snabbt.

– Efter ett par minuter återkommer långivarna och bankerna och inom 48 timmar har man en hel lista med förslag, berättar Miriam Mölldal.

7 000 mindre – i månaden

Hur mycket man kan spara genom att samla sina nuvarande mindre lån till ett större varierar för varje kund. Men på Advisa har man sett många få en bättre ekonomisk situation.

– Vi har många exempel på kunder som sänker sina månadskostnader från allt mellan några hundralappar till flera tusenlappar. En kvinna samlade sju skulder till en och sänkte månadskostnaden med närmare 7 000 kronor. Tack vare en räntesänkning med över 10 procent sparade hon även strax över 11 000 kronor i slutändan, säger Miriam Mölldal.

Uppmanas att testa

På Advisa vill man uppmana alla som har smålån att åtminstone göra en förfrågan för att se om det finns pengar att spara genom att samla lånen

– Det finns ingen vits att överbetala på sina lån och krediter. Genom att göra en ansökan säkerställer man åtminstone att man har den lägsta möjliga kostnaden på dessa. Även små förbättringar innebär sparade pengar för dig. Lyckas vi hitta bättre lånevillkor är fördelarna många. Lägre kostnader, möjlighet till positiv inverkan på din kreditvärdighet och en bättre överblick på ekonomin.

– Jämför alltid den effektiva räntan, som är räntan inklusive alla avgifter. Många lån och avbetalningar innehåller ofta dolda avgifter vilket innebär att pengarna tenderar att springa i väg i smyg, framför allt om man har ett flertal, säger Miriam Mölldal.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Advisa och ej en artikel av amelia

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu: 6 nr av amelia + aktivitetsklocka för 199 kr. Köp nu!