ANNONS

Innehåll från Advisa

Funderar du på att samla dina lån? Här är det du ska tänka på

Många lån kan krångla till vardagen extra mycket. För att göra det enklare för sig själv och sin ekonomi kan man exempelvis samla sina lån och krediter.

Är det jobbigt att hålla koll på flera räkningar som kommer varje månad när det är dags att amortera? Kanske har till och med en glömts bort någon gång? För att få bättre koll på sin ekonomi kan man faktiskt samla sina lån och krediter. En räkning är så klart lättare att hålla reda på, och det kan även löna sig att samla sina lån.

– Det finns flera anledningar till varför det är bra att samla sina lån och krediter. Beroende på ditt behov kan du exempelvis sänka din månadsbetalning, få en billigare totalkostnad, kortare återbetalningstid eller lägre ränta. Många upplever även att det är skönt att att endast betala en räkning, berättar Miriam Mölldal, kundservicechef hos Advisa.

Miriam Mölldal.

Advisa är en tjänst som hjälper en att jämföra banker och långivare med varandra. Det tas också bara en kreditupplysning när man använder tjänsten, vilket kan hjälpa en att få ett så bra villkor som möjligt från bankerna. 

– Det ligger dig i fatet att ha många kreditupplysningar under kort tid. Det kan sänka din samlade kreditvärdighet och risken är stor att du får sämre villkor eller inte ens ett förslag. När du gör din ansökan hos Advisa tas bara en kreditupplysning som alla långivare och banker använder för att kunna ge dig de bästa villkoren. Bra att veta är att en kreditupplysning ligger kvar i ett år, berättar Miriam.

Hur mycket kan man spara genom att samla sina lån och krediter?

– Det varierar så klart väldigt mycket beroende på vilken individuell lånesituation man som kund har. Vi har många exempel på kunder som sänker sina månadskostnader från allt mellan några hundralappar till flera tusenlappar, berättar Miriam och fortsätter:

– En kund samlade sju skulder till en och sänkte sin månadsbetalning med närmare 7000 kronor och sänkte sin effektiva genomsnittsränta med 12,4 procent. I slutändan sparade hon strax över 11.000 kronor. Det är inte alltid man får en förbättring på flera tusenlappar men pengar är alltid pengar, och många bäckar små.

Vad ska man tänka på om man vill samla sina lån?

– Det första man ska göra är att ta ett helhetsgrepp från början och få en bra överblick på hur många lån man vill samla. Man ska också jämföra den effektiva räntan man har nu mot den man skulle få. Effektiv ränta är räntan som inkluderar alla avgifter, alltså det man faktiskt betalar. Det kan även vara bra att undvika att ta en kreditupplysning precis innan, för att få så bra villkor som möjligt, tipsar Miriam.

Det är gratis att använda Advisa och om du ansöker om ett samlingslån hos dem får du en enkel och snabb jämförelse. Det kan också vara så att du då upptäcker att den deal du har nu är den bästa.

– Då har du säkerställt att du betalar så lite som möjligt på dina lån i dagens läge, säger Miriam.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Advisa och ej en artikel av amelia

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu: 6 nr av amelia + aktivitetsklocka för 199 kr. Köp nu!