Vi är så glada att välkomna operasångerskan och mångfaldigt prisade Malena Ernman, som också blev årets amelia, som vår nya bloggare.

Här är fem snabba frågor:   

Varför börjar du blogga på amelia.se? 

Jag har varit väldigt aktiv på sociala medier sen flera år och jag har ofta kallats ”debattör” även om jag inte ser mig som en sån. Jag har fått många förfrågningar om att skriva i olika tidningar men jag jag är väldigt noga med att jag inte är en journalist eller krönikör. Jag är artist. En artist som tycker saker på sociala medier. Så att blogga känns som ett perfekt mellanting för mig. 

Vad kommer bloggen att handla om?

Medmänsklighet, antirasism, feminism, musik, kultur, empati och sånt som vi kvinnor gillar!!!! Men också mera privata saker. Jag ser bloggen som ett lite mjukare och personligare komplement till sociala medier.  

Har du någon kommentar eller inlägg i sociala medier som du alltid bär med dig från någon läsare? 

Det finns så oändligt många fantastiska kommentarer och öden. Hälsningar från dödsbädden, sjuka barn, människor som offrat allt för att hjälpa andra och människor som förlorat allting. Det påverkar dig oerhört som människa. Många undrar ibland varför artister så ofta har en empatisk världsåskådning och jag tror det har att göra med det. Jag är en annan människa nu än jag var för tio år sen. Jag tror inte längre på att vi klarar oss som individualister. Jag blir mer och mer övertygad om att vi måste dela med oss om vi har möjlighet. 

Vilket land i hela världen har du kvar att upptäcka?

Alla! Jag hatar att resa… jag får ångest på flygplatser och jag vill helst inte åka nånstans. 

Vad gör du helst en ledig dag?

Tränar, leker med barnen, ligger i solen och lagar god mat. 

Här hittar du

Malena Ernmans blogg från och med idag!
NUVARANDE Malena Ernman börjar blogga på amelia.se
NÄSTA 12 anledningar till att vi älskar Malena Ernman