Svenska Agnes är ”för stor” för modellvärlden: ”Så här kan man inte se ut”

"Vi älskar Agnes, men hon måste komma i bättre form". Det är vad 19-åriga Agnes Victoria Hedengård får höra, främst från utländska agenturer, när hon söker modelljobb. I det här klippet visar hon upp sin kropp för att belysa hur sjuka idealen är.

Agnes Victoria Hedengård har jobbat som modell de senaste fem åren och har tidigare varit med i tv-programmet Top Model. Men i dagsläget jobbar hon i butik som säljare och ”ytterst lite” som modell.

– Jag får inga jobb, eller jag får inte tillräckligt för att kunna livnära mig på det. Modellandet är mer som ett extrajobb, säger hon till Amelia.se.

Och precis som hon berättar om i klippet ovan är anledningen att hon anses vara ”för stor” för att vara modell.

– Jag gav det en chans under ett års tid. Jag åt knappt något och att räkna kalorier var en vardagssak. Jag har anorektiska tankar som snurrar runt i huvudet. Men jag kämpar ständigt för att slå bort dem. Det är svårt men om man lägger all energi som man vanligtvis lägger på alla dessa ätstörningstankar på att älska sig själv i stället, så rinner alla dessa jobbiga ord av en till slut. 

Agnes har insett att hon aldrig kommer att nå upp till ideal-kraven som gäller för att gå på catwalken. I stället vill hon satsa på mer kommersiella modelljobb i USA eller Tyskland.

– Jag älskar min kropp i dag och tänker gå min egna väg. Hitta människor som vill jobba med mig för att jag är jag. Människor som inte bryr sig om en centimeter för mycket här och där. Jag är fin precis som jag är.

Du kommer också att vilja se:

”Gör henne vackrare” – se när den här kvinnan photoshoppas i 18 olika länder

Löpartidningen ”Women’s Running” hyllas för sitt senaste omslag

Adjöss skönhetsideal – den här fotografen vill visa att alla kroppar är vackra

NUVARANDE Svenska Agnes är ”för stor” för modellvärlden: ”Så här kan man inte se ut”
NÄSTA Vi har hittat de fem bästa volymmoussen just nu