Extra spännande årshoroskop med fokus på kärleken - och specifikt sexlivet under 2020...
Extra spännande årshoroskop med fokus på kärleken - och specifikt sexlivet under 2020... Foto: Shutterstock (montage)

Sexastro – så hett blir ditt 2020

Vem är du i sängen och vad säger stjärnorna om ditt kärleksliv under det kommande året? Och hur kan du, med ditt stjärntecken som utgångspunkt, fylla ditt liv med mer njutning? amelias astrolog Helena Biehl ger dig svaren.

Väduren (21 mars–20 april)

Din sexuella profil: Väduren är impulsiv. Mycket handlar om instinkt, ja, ditt korta tålamod märks även här. Många gamla känslomässiga sår kommer att behöva läkas under 2020, det kan komma att innebära starka känsloyttringar och en del drama, vilket Väduren annars helst undviker.

Din utmaning: Du har en tendens att hamna i en destruktiv spiral när det gäller ditt sexliv och valet av partners, där du inte alltid ger dig själv det du förtjänar. Men du är på väg mot något ljusare, där du blir mer nogräknad när det gäller vem du ger ditt innersta till. Allt hänger samman med att du inser hur värdefull du är.

Oxen (21 april–21 maj)

Din sexuella profil: Sex ska avnjutas långsamt och länge, enligt Oxen. Men år 2020 inleds med lite gnissel i sexlivet. Något utanför sovrummet påverkar er energi mellan lakanen. Kanske beror det på ekonomiskt trassel eller en orolig arbetssituation? När problemen har löst sig så ökar njutningen igen.

Din utmaning: Många Oxar kommer att ifrågasätta sin relation under året, och risken finns att du samtidigt ifrågasätter ditt självvärde. Gör inte det! Du är en fantastisk, passionerad person alldeles på egen hand. 

Tvillingarna (22 maj–21 juni)

Din sexuella profil: Ett sexuellt möte ska föregås av smart, sexig dialog – det gör dig upphetsad. Du är flörtig och drar lätt människor till dig. År 2020 blir ett viktigt år för kärlek och närhet, där förändringar väntar i juni.

Din utmaning: I maj–juni får du en chans att se på dig själv och dina relationer på ett nytt sätt. Det kan bli en ögonöppnande upptäckt att inse att du har spelat alldeles för smått. Du är värd mycket mer i kärlek och sexliv. Du behöver en partner som överöser dig med glödheta viskningar och oförglömliga överraskningar i sängen. 

Kräftan (22 juni–23 juli)

Din sexuella profil: Blommor, frukost på sängen och presenter öppnar dörren till Kräftans sängkammare. I sängen är du skicklig på att känna in vad en partner behöver, ibland på bekostnad av din egen njutning. Kräftans nya sex- och kärleksliv år 2020 kommer dock att präglas av en växande självständighet.

Din utmaning: Den stora omstart som sker i ditt kärleksliv under årets början markerar starten för ditt nya, självständiga jag. Du kommer att börja känna dig bekväm i din nya energi, där du bestämmer villkoren och vågar visa hur du vill ha det i sängen. Satsa på att verkligen ge dig hän i år.

Lejonet (24 juli–23 augusti)

Din sexuella profil: Lejonets gnista och passion är vida känd. Speglar i sovrummet är din melodi, du tänder mycket på bilden av dig själv i sexsammanhang. När du behandlas som en gudinna, genom närmast överdrivna komplimanger, så mår du allra bäst.

Din utmaning: Största chansen till njutning kan finnas med en person som du inte tänkt på som en potentiell partner. Vidga dina vyer och våga testa nytt. Om du är stadgad så kan en sexig film, en novell eller kanske en tantrakurs ge den känsla av äventyr som du längtar efter.

Jungfrun (24 augusti–23 september)

Din sexuella profil: En Jungfrus ibland lite blyga utstrålning kan felaktigt ge signaler om att hen inte är så sexintresserad, vilket förstås är helt fel. Du har en stark integritet, som är värdefull men som ibland kan bromsa lite.

Din utmaning: Uttryck dina sexuella önskemål mer i detalj. En stadig relation kan stärkas av att ni börjar kommunicera om sex på riktigt. Våga avslöja dina fantasier och sexuella minnen.

Vågen (24 september–23 oktober)

Din sexuella profil: Vågen älskar det vackra i livet. En toppendejt präglas av lyx, med tända ljus och i en vacker miljö. Du älskar filmiskt, passionerat sex. Året börjar dock skakigt. Med känslorna lite ur balans så kan gränsen mellan sexuell lust och ilska vara svag mellan dig och din partner. Ibland slängs dörren igen, ibland hamnar ni i sängen –dock utan att lösa problemet.

Din utmaning: Planeterna kommer att arbeta för att du ska bli modigare och gå lite utanför din bekvämlighetszon, där finns mycket njutning att hämta. Ditt ganska gammaldags sätt att hantera sex kommer helt att förändras under kommande år. Ta för dig mer och njut!

Skorpionen (24 oktober–22 november)

Din sexuella profil: Sexiga, intensiva Skorpion! Du kan vara rätt kinky och går gärna utanför gränserna för vad ”vanligt” sex är. Kontroll i sexsammanhang är en stor grej för många Skorpioner. Du älskar att testa nya saker och äger förmodligen flera sexleksaker.

Din utmaning: Den stadgade Skorpion som känner att sexlivet har blivit lika sexigt som ett myndighetsbrev kan drabbas av panik. Du är då beredd att kasta dig ut och smyga hem med någon annan, för att sedan ångra dig. Försök istället att hitta sätt att experimentera sexuellt inom relationen, eller med dig själv. 

Skytten (23 november–22 december)

Din sexuella profil: Sex är ett av Skyttens många intressen. Under hösten kan du uppleva att din sexuella energi har försvunnit, vilket stressar dig. Men kanske har du bara använt den på fel sätt? Singel-Skytten kanske har träffat fel partners på sistone. Stadgade Skyttar kan ha stängt av sina sexuella behov.

Din utmaning: Din största utmaning är att inte låta allt gå ut över en älskad partner när du bli uttråkad. Lägg inte ansvaret på hen, utan försök krydda sexlivet. Många singel-Skyttar träffar en partner under året, och somliga i parrelationer separerar. Ha tålamod och uttryck dina känslor och behov i ord.

Stenbocken (23 december–20 januari)

Din sexuella profil: Sexgudinna bakom stängda dörrar – det skulle kunna vara Stenbockens mellannamn! En ny partner får en rejäl överraskning när du förvandlas till en tiger så fort ytterdörren stängts. Du förväntar dig glöd och passion tillbaka, och kan göra en mindre erfaren älskare nervös.

Din utmaning: Gamla sår och ärr som du bär på kommer att exponeras under sommaren 2020. Sluta kämpa för att glömma och gömma dem. Våga berätta om ditt förflutna för att komma vidare.

Vattumannen (21 januari–18 februari)

Din sexuella profil: Det gäller att få en Vattuman på gott humör genom att experimentera, med alltifrån tantrasex till ligg i nya miljöer. Du är medveten om att du ibland kan vara lite sexuellt krävande, men du vill ha det så. Året blir lite svajigt, himlastormande orgasmer varvas med långa perioder utan sex.

Din utmaning: Upptäck din sexualitet även på egen hand, genom att tillfredsställa dig själv och/eller läsa sexiga böcker, gärna inom faktasegmentet, då du finner sex djupt fascinerande. Att utforska din sexualitet genom dans eller tantra kan vara intressant.

Fiskarna (19 februari–20 mars)

Din sexuella profil: Fisken är sensuell och attraherar med en osynlig, sprakande energi. Romantik uppskattas mycket. Du vill ha musik, poesi och skönhet – och en partner som passar in i din magiska värld. När din partner inte matchar dina romantiska ideal så kan du lätt tappa lusten.

Din utmaning: Ibland behöver du sänka dina högt ställda krav en aning. För singlar är det värt att komma ihåg att oförglömliga sexuella möten kan uppstå med någon som inte motsvarar idealbilden av en drömpartner.

Mer astro? Se veckans horoskop här! 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 6 nr av amelia - få rengöringsborste och hudvård. Läs mer!