I annonssamarbete med DOVE

Boosta huden med ”beauty hacksen” som ger det lilla extra! Här är de naturliga skönhetshemligheterna som återfuktar huden på djupet (och tipset för dig som inte har tid).

Alla älskar len hud. Och vissa kan knepen bättre än andra. Sydamerikanska kvinnor har länge vetat hur de ska utvinna skönhetsmedel direkt från naturen, bland annat är både avokado och ringblomma centralt i deras skönhetsvård. Avokadon är rik på vitaminer och nyttiga fetter, vilket huden älskar. Ringblomman har en lugnande, läkande och mjukgörande effekt på huden. Så här gör du:

1. Peela med avokadoskal

Släng inte avokadoskalet när du ätit upp frukten, använd det som peeling istället! Insidan av ett avokadoskal har en exfolierande effekt. Massera huden med avokadoskalet med små cirkelrörelser och upptäck hur len den blir. Tips! Perfekt för torra armbågar.

Avocado.

Naturlig peeling. Insidan av ett avokadoskal hjälper till att ta bort döda hudceller och få igång cirkulationen.

2. Återfukta med en ansiktsmask på avokado och havregryn

Avokado är så gott att det kan vara svårt att använda den som ansiktsmask men om du blandar ner lite havregryn när du mosar frukten, så lovar vi att du inte blir lika sugen på att äta upp röran. Havregrynen ger dessutom en peelande effekt. Låt masken sitta tills den börjar torka, och massera därefter ansiktet innan du sköljer bort masken.

3. Tillverka body butter av ringblomma

Klart du kan göra eget kroppssmör! Passa på att dra fördel av ringblommans mjukgörande effekt. Smula halvtorkade ringblommor i en blandning av mandelolja och kallpressad olivolja. Förvara i glasburk med lock på sval, mörk plats i ett par veckor. Skaka om ibland. Sila därefter bort blombladen. Blanda oljan med kokosolja som du smält i vattenbad. Låt svalna och kroppsmöret är klart.

Ringblomman är känd för sin läkande, lugnande och återfuktande förmåga.

Återfuktare. Ringblomman är känd för sin läkande, lugnande och återfuktande förmåga.

4. … Eller bara gör det enkelt för dig

Du kanske varken har tid eller ork att tillverka egna skönhetsprodukter? Vi förstår precis! Numera finns det både en duschkräm och bodylotion som innehåller avokadoolja och ringblomsextrakt. Produkterna passar dig som söker en enkel, effektiv och välgörande daglig hudvårdsritual. Och som dessutom vill dofta gott.

Den skönt löddrande duschcremen ger näring på djupet när du duschar och bodylotion absorberas snabbt av huden och lämnar en fräsch doft. Serien passar alla hudtyper.

Vill du läsa mer om hudvårdande och återfuktande produkter för en naturlig skönhet? Klicka här!