I annonssamarbete med LOCOBASE

Torr hud som stramar och kliar är vanligt, särskilt på vintern. Nu säger vi hej då till torr och oskön hud, en gång för alla!

A

lla torrisar vet att vintern är en extra jobbig period eftersom huden är mer känslig nu. Att hitta en bra kräm som fungerar på flera områden är bland det bästa du kan göra för din torra hud.

Varför blir huden torr och fnasig?

Torr hud kan bero på flera saker. På vintern är luften torrare, och du byter mellan varm och kall luft ofta. Det påverkar din hud, som behöver mer fukt och fett. Torr hud kan också bero på att du duschar eller tvättar dig mycket, vilket torkar ut din hud.

Torra läppar, händer eller fötter? Den perfekta all round-krämen är snäll mot hela kroppen, vårdar och återfuktar också känslig och eksembenägen hud.

Det finns knep som mjukar upp huden, vårdar och återfuktar. Här är våra fem bästa tips mot torr vinterhud.

1. Byt ut din duschkräm

Använd en duscholja istället för vanlig, löddrande duschtvål. Vatten torkar ut huden, och påverkar hudens naturliga fett, vilket kan göra hyn torr och stram. Olja löser upp smuts och rengör skonsamt, utan att torka ut.

2. En kräm för flera områden

En handkräm, en läppfuktare, en fotkräm och en ansiktskräm… Puh! Att hitta en kräm som fungerar på flera problemområden är det smartaste du kan göra. Locobase Repair är en fet kräm till hela kroppen. Den är fri från parfym, parabener och färgämnen. Krämen verkar återuppbyggande och är speciellt framtagen för torr, skadad eller eksembenägen hud. Men den passar också till normal hud som behöver lite extra vård och fukt. Ta för vana att alltid ha krämen med dig i väskan.

Vad kan man göra mot torr hud? Ha alltid med dig en fet, återuppbyggande kräm i väskan. Ställ den på skrivbordet på jobbet, för att kunna smörja in huden regelbundet. Locobase Repair har också en bra väskstorlek och är en storsäljare på apoteket.

3. Skrubba och fila

För att få bort döda hudceller och orenheter, innan du smörjer in dig är det en bra idé att skrubba rent huden. Fila fötterna och skrubba ansikte, händer, lår och armbågar. Smörj efteråt.

4. Pimpa din hudkräm

Ge huden en extra mjukbomb genom att blanda i en klick Locobase Repair i din vanliga, lättare dagkräm innan du smörjer in dig på morgonen. Den fetare krämen ger extra vård och långvarig återfuktning, vilket gör hyn mjuk och skön utan att täppa till porerna.

5. Gör en egen ansiktsmask för fukt

Ungefär en gång i veckan kan det vara läge att lägga en återfuktande mask. Självklart kan du köpa en fuktmask, men det är också busenkelt att göra din egen. Banan och avokado är återfuktande frukter, mosa ihop och fördela på ansikte och hals. Låt sitta cirka 15 minuter innan du sköljer av.

Du hittar Locobase Repair på alla apotek. Här kan du läsa mer.

NUVARANDE Så tar du bäst hand om vintertorr hud – våra 5 bästa tips!
NÄSTA Tre steg till mer pengar – så ger du din ekonomi en nystart!