I annonssamarbete med GLITTER

Halsband, ringar, armband och håraccessoarer... Den här säsongen är det helrätt att maxa med accessoarer. Så här bär du dem på rätt sätt!

Kläderna är framplockade, makeupen är lagd och håret är fixat – nu är det bara accessoarerna kvar. Men vilka accessoarer passar ihop och vilka trender är det som gäller just nu? Det är så lätt att ta den säkra vägen och matcha feststassen med sina vardagssmycken. Här får du tips på hur du uppdaterar du din festlook!

 

1. Mixa metaller

Glitter_amelia-Mixat

Tips! Matcha halsband i olika längder så höjer du trendfaktorn direkt. 1. Guldfärgat halsband med två kedjor och berlock, 79,90 kr. 2. Halsband i äkta silver, wishbone-berlock, 179 kr. 3. Långt, guldfärgat halsband med stort hänge, 99,90 kr. 4. Guldfärgade creoler dekorerade med metallkulor, 79,90 kr. 5. Creoler i äkta silver, 249 kr.

För att få en personlig stil gäller det att våga gå utanför sin bekvämlighetszon. Blanda och mixa dina favoritsmycken i silver och guld, det finns inget rätt eller fel. Håll dig till samma stil på de smycken du väljer, till exempel tre enkla kedjehalsband, det ger en fin harmoni.

2. Bär samma tema

Glitter_amelia-Tema6

1. Hårspänne med plastpärlor, 149 kr. 2. Guldfärgat halsband med pärla och stenar, 79,90 kr. 3. Guldfärgade creoler med glaspärlor, 79,90 kr. 4. Guldfärgad ring med pärla, 59,90 kr. 5. Guldfärgade örhängen med plastpärla, 129 kr.

Det kan kännas passé med set, men nej då! Nu är det helrätt att matcha smycken ur samma kollektion. Var dock försiktigt så det inte blir för mycket. Örhängen, ett enkelt halsband och en ring räcker gott och väl.

Stylingtips! Kamma håret i en låg sidbena och fäst två likadana spännen på den sida där du har benan.

3. Fixa till frisyren

Glitter_amelia_Har-accessoarer3

1. Diadem med knytdetalj, 99,90 kr. 2. Hårsnodd med pärla, 39,90 kr. 3. Scruncies i olika färger, från 29,90 kr. 4. Hårspänne med strass, 149 kr. 5. Diadem i sammet, 99,90 kr.

Just nu är det hett att uppdatera frisyren med spännen, utsmyckade diadem eller skimrande hårklämmor. Ett enkelt och snabbt sätt att göra frisyren redo för fest – nu kan du säga hej då till dåliga hårdagar!

4. Låt en accessoar ta plats

Glitter_amelia-Uppdatera-looken4

1. Örhängen i äkta silver, med sötvattenspärla, 399 kr. 2. Örhängen med glasstenar, 99,90 kr. 3. Strassörhängen, 149,90 kr. 4. Silverfärgade clipsörhängen, 79,90 kr. 4. Örhängen med glasstenar, 149 kr. 5. Diadem metallic med knytdetalj, 99,90 kr.

Att bära enda accessoar som syns är ett säkert knep, det lyfter en hel look. Tänk på att välja rätt accessoar till rätt plagg – ett par maxiörhängen blir extra fina till en polotröjan medan ett trendigt diadem passar bra ihop med en vanlig t-shirt. Ju mer du stilkrockar, desto mer stilpoäng samlar du.

5. Välj en väska som syns

Glitter_amelia_vaskor

Tänk på: En väska höjer modegraden i din look. Välj en med pärlor eller paljetter, det känns extra trendigt just nu. 1. Paljettväska med kedja, 199 kr/styck. 2. Påsväska med pärlor och fransar, 399 kr.

Kuvertväskan är ett klassiskt val då det vankas party, men den här säsongen är det dags att låta väskan vara en accessoar som syns. Pärlor, paljetter eller metallic – vad som passar bäst väljer du. Det viktiga är att den får sticka ut, det skapar fin kontrast till din feststil.

Sugen på fler styling- och accessoartips? Hos Glitter hittar du allt från smycken till väskor och håraccessoarer. I år har du chans att stråla lite extra under vinterns fester.