I annonssamarbete med ALCON

Ser du allt suddigare? Blunda inte för problemet. Här är vad du behöver göra.

Alla vill vi prestera bra på våra arbetsplatser. Men ibland räcker inte orken. När man känner att man läcker energi, trots att man sover gott och proppar i sig vitaminer, kan det finnas anledning att kontrollera synen. Ålderssyn, presbyopi, kan nämligen komma tidigt. En nordisk undersökning bland mer än 5 000 personer som genomförts på uppdrag av Alcon Nordic visar att 4 av 10 över 40 år upplever arbetsrelaterade besvär på grund av ålderssyn. Besvär som kan ta sig uttryck i slarvfel, minskad effektivitet och spänningshuvudvärk. Ju längre dagen lider, desto svårare blir det att behålla koncentrationen. Efter arbetsdagen är man helt slut. Många ignorerar sina synrelaterade problem, ofta på grund av okunskap och för att problemen kommer smygande. Istället för att söka hjälp lever de med allt suddigare syn. Men så här enkelt är det att åtgärda problemet:

1. Boka tid för synundersökning

Välj en välrenommerad optiker, ta en tid så snart som möjligt. Var ärlig under synundersökningen. Det är mycket bättre att erkänna att du inte ser, än att gissa bokstäverna.

Effektivare med bättre syn. En synundersökning hos en duktig optiker visar vilken typ av linser och glasögon du behöver.

2. Multifokala kontaktlinser och glasögon kan vara lösningen

Många drabbas tidigt av ålderssyn och alla kan göra något åt det. Nuförtiden är tekniken i multifokala – även kallade progressiva – kontaktlinser och glasögon så avancerad att personer med ålderssyn har flera möjligheter att få skarp syn på både korta och långa avstånd – i de flesta fall med full skärpa på alla avstånd. Alcon, en global tillverkare av kontaktlinser, har tagit fram endagslinsen DAILIES TOTAL1® Multifocal som är designad att ge dig perfekt syn på både långt och nära håll.

Kontaktlinser kan vara lösningen. Numera finns kontaktlinser som är designade att ge dig med ålderssyn full skärpa på alla avstånd.

3. Låt ögonen vänja sig

Bli inte rädd om du känner dig en smula yr de första dagarna med multifokala kontaktlinser och glasögon. Ögon som länge kämpat för att se skarpt behöver lite tid för att vänja sig vid de nya förutsättningarna. Men snart kommer du att upptäcka att en helt ny värld öppnar sig, en värld där du ser skarpt och känner dig full av energi.

Här kan du läsa mer om kontaktlinser från Alcon.

NUVARANDE Så blir du effektiv på jobbet – med minsta möjliga ansträngning
NÄSTA När det halvfulla farbrorstafset blir verklighet är det bara smuts