I annonssamarbete med PROPYLESS

Badrumsskåpet är fullt av produkter och din kvällsrutin blir allt längre. Det är inte konstigt att det här kan stressa många av oss, vilket kan resultera i att vi struntar i vår hudvårdsrutin helt och hållet. Men det behöver faktiskt inte vara så svårt.

V

i vill ha mjuk, len och välmående hud. Resan dit kan vara dyr och tidskrävande – eller tvärtom. Det går att få bort torrhet, irritation och utslag utan att du behöver lägga ner alldeles för mycket tid och pengar. Det gäller bara att veta hur du ska göra.

Lär känna din hud

iStock-914254018_3000px

Om du inte har stenkoll på din huds egenskaper, be en expert om hjälp. Det är viktigt att du väljer rätt produkter för just din hud.

Vad som gör underverk för andras hud behöver nödvändigtvis inte ha samma effekt för dig. Det är viktigt att veta vad just du behöver för att nå de resultat du vill. Bra ledord för de allra flesta, när det kommer till hudkrämer, är ändå parfymfritt och återfuktande.

Säsongsbetonad hudvård – finns det?

iStock-896294992_3000px

På vinterhalvåret är det extra viktigt att återfukta huden.

Minusgrader och torr luft, som är obligatoriskt för den nordiska vintern, kan definitivt sätta spår i din hud. Det är väldigt viktigt att smörja in kroppen för att undvika torrhet som i sin tur kan leda till onödig irritation och sveda.

Propyless_Grupp_A01_justerad

Men för att bygga upp hudbarriären är det alltid positivt att vara återfuktad året om. Smörjer du in kroppen dagligen ökar förutsättningarna för att du inte behöver köpa ännu mer produkter på vintern. Propyless är en hudlotion som varken kladdar eller svider och passar ansikte, händer och kropp – och kan användas av alla i familjen. Den är återfuktande och skyddar din hud utan onödigt krångel.

Börja i duschen

iStock-636052530_3000px

Din hudvårdsrutin startar redan i duschen.

Finns det något härligare än en varm dusch innan det är dags att gå och lägga sig? Varför inte passa på att peela kroppen när du är i duschen? Då avlägsnar du döda hudceller och det är ännu härligare att smörja in dig efteråt.

Kom ihåg: Unna dig det här

iStock-921904450_3000px

Din hudvårdsrutin ska göra dig glad – du gör dig själv en tjänst.

Hudvård ska vara härligt, så enkelt är det. Det är något du gör för dig själv och då är det självklart att det ska få ta lite tid. Hitta en hudvårdsrutin med några få steg som passar dig och din hud. Om du är kvällstrött och brukar skippa processen för att du somnar på soffan: Gör det direkt när du kommer hem. Ta en dusch och smörj sedan in hela kroppen direkt efter jobbet – då kan du njuta av kvällen ren, mjuk och len.

Propyless lotion (propylenglykol) är ett receptfritt läkemedel för torr hud av olika slag. Läs bipacksedeln noga! www.trimb.com