I annonssamarbete med SOS BARNBYAR

Att vara mamma är en fantastisk uppgift och trots att det ibland känns alldeles omöjligt är du den som vill vägleda, peppa och uppfostra. Och allt gör du med en stor dos kärlek.

Känns det som att det enda du gör är att tjata? Lyssnar barnen inte? Är du trött på din egen tjatiga röst? Heja dig – du är världens bästa mamma! Och lyllos dina barn. Det finns många barn i världen som inte har någon som tjatar på dem. SOS Barnbyar vill hylla dig och ditt tjat och se till att fler barn får uppleva en tjatande mamma.

 

1. ”Nu är det faktiskt dags att släcka lampan”

Du är trött, men som mamma sätter du alltid ditt barn först. Men när man är trött är det lätt att tjatet övergår till bråk. Vi mammor vet att sömn är viktigt – det är därför du vill att din älskling ska lägga sig i tid.

mamma-nattar-sitt-barn

Det är inte alla barn som har turen att ha en förälder som bryr sig om när hen ska gå och lägga sig. 220 miljoner barn i världen har förlorat eller riskerar att förlora sina föräldrars omsorg. Genom att swisha en gåva till 900 22 96 hjälper du fler barn att få en trygg uppväxt.

 

2. ”Snälla, lägg undan mobilen!”

”Vera, nu är det dags att sluta. Stäng av mobilen!” Det är av omtanke du tjatar på att ditt barn ska plocka undan sin käraste ägodel. Du vill inte att din älskling ska gå miste om den soliga dagen eller det roliga hänget med kompisarna.

mamma-ignorerad-av-dotter-med-mobiltelefon

Den största orsaken till att varför du tjatar om mobilen är för att du vill UMGÅS med ditt barn.

3. ”Du kan väl i alla fall smaka?”

Gnäll, bråk och lek med maten händer alldeles för ofta och till slut tappar du tålamodet. Du säger att barnen är otacksamma och när det inte hjälper kommer frustrationen. Men lugn, allt du vill är att ditt barn ska få i sig tillräckligt med näring.

mamma-trugar-dotter-middag

Att vilja få sitt barn att äta är bara av omtanke. Tyvärr har inte alla barn en mamma som matar, trugar och gör allt för att barnet ska ta en liten minitugga av maten. Swisha en slant till 900 22 96 så bidrar du till att fler barn får en mamma som ser till att hen äter.

4. ”Nej, du får inte vara ute till midnatt”

En mammas största uppgift är att skydda sitt barn. Den känslan är så stark och kommer så fort barnet läggs på ditt bröst. Barnet växer och det hör till att gränser testas, allt från två års trots till tonårstjat. Att du som mamma sätter gränser visar bara att du bryr dig om ditt barn.

ung-person-gar-ensam-i-morker-gatljus

Alla barn har rätt till att någon vuxen ska undra var de är, vem de umgås med eller när de kommer hem. Stöd SOS Barnbyar genom att swisha en gåva till 900 22 96.

5. ”Har du gjort dina läxor?”

Att stötta, hjälpa och finnas där vid läxläsning hjälper ditt barn att utvecklas. Visst, ibland behöver man som mamma tjata för att läxorna ska bli gjorda, men du vill ju bara väl. Om ditt barn går till skolan förberedd kommer hen att känna sig stolt, vilket leder till bättre självförtroende.

Beskruren_Mozambique_CV_Chimoio_SOS-Archives_5
SOS Barnbyar arbetar långsiktigt för att alla barn ska ha rätt till en trygg uppväxt med utbildning och god hälsa. Stödet är långsiktigt och individanpassat och följer barnet tills hen fyllt 18 år.

Det här är SOS Barnbyar:

Alla barn borde få växa upp med en vuxen som alltid finns där. Som tjatar om läxor, läggtider och att de kommer hem i tid, som kramar och tröstar. Men 1 av 10 barn är eller riskerar att växa upp ensamt. SOS Barnbyar arbetar i 135 länder för att just de barnen ska få en trygg uppväxt. Du kan enkelt bidra! Swisha en gåva till 900 22 96. Läs mer om verksamheten här.