I annonssamarbete med SILJA LINE

”Det funkar inte, vi är för olika” – och andra förhållandemyter

Förhållanden är inte alltid som på film och ibland letar sig tvivlet ända in i fredagsmyset. Vi börjar jämföra med andra. Och allt som ofta har vi en förutfattad bild det lyckliga paret. amelia och Silja Line älskar relationer – och därför ska vi slå hål på de vanligaste relationsmyterna.

Vi är för olika-myten

De flesta par som känner att de har problem i relationen tror att det vore bättre om de var mer lika. Eller ja, i alla fall att deras partner vore mer lik dem själva.

Sanningen: Nej, olikheter är något bra! Det gör att ni utvecklas, hittar nya perspektiv och inte riskerar att tröttna på varandra. Vi lovar, du skulle inte vilja leva tillsammans med en kopia av dig själv.

Ha roligt tillsammans. Dela era minnen.

Tänk så här: Släpp alla tankar på att ändra din vän. Omfamna istället olikheterna och ta del av varandras världar. Kompromiss är det magiska ordet – du vill röja loss på dansgolvet, hen vill testa grillmenyn – kanske får du det bästa av två världar.

Vi får inte bråka-myten

Det tjabbas och gnabbas – vem skjutsar till träningen, jag tål inte svärföräldrarna och klassikern ”du lyssnar ju inte!”. Här växer känslan ”så här mycket bråk inte ska finnas i lyckliga relationer”.

Sanningen: Jo, det är bra att rensa luften. Ni utrycker era känslor och tankar – heja er!

En romantisk promenad på däck

Tänk så här: Viktigast är att ni är respektfulla även i bråken och att ni kommer till ett bra avslut. Ni sitter i samma båt. Gå ut på däck och tjafsa lite, så kan ni bli sams, beundra utsikten och hångla lite i solnedgången.

Vi har inga gemensamma intressen-myten

Den här myten är stark. Lyckade par gillar att göra allt tillsammans. De paddlar kajak, går till gymmet, kollar serier – tillsammans! Paniken infinner sig när ni inser att ni inte har samma intressen. Hur ska det gå?

Sanningen: Lugn i stormen, det är sunt att göra saker på egen hand ibland. Ni gör ju så mycket annat tillsammans – äter, sover, semestrar och lever ihop. Se tiden du spenderar med din egen passion som en investering i dig själv, och ert förhållande.

parfym_2000x1000

Tänk så här: Hitta platser där ni kan odla era egna intressen. Du kanske vill gå i butiker en stund, medan din partner hänger på spa. Det ger er spännande saker att prata om till middagen.

amelia och Silja Line älskar relationer

I ett långt och lyckligt förhållande finns utrymme för båda att växa och utvecklas. Där finns respekt, kompromiss, och kärlek. Att skapa gemensamma minnen som ni kan prata om länge ger mer eld än glöd. Och varför inte föreviga äventyret med ett foto att hänga på väggen (eller kylskåpet)?! För mer inspiration om hur olikheter kan fungera som vattendelare, kolla in amelias film om relationer!

NUVARANDE ”Det funkar inte, vi är för olika” – och andra förhållandemyter
NÄSTA 10 situationer som får oss att vilja sjunka genom jorden (om det ändå vore så lätt!)