I annonssamarbete med DOVE

Visst vore det skönt att slippa torr hud vintertid? Här är knepen som återfuktar.

Många har problem med torr hud under vintern. Köld, torr luft och brist på sol är de största orsakerna. Men det finns en hel del du kan göra själv för len och mjuk hud. Här är fyra sätt som verkligen fungerar

1. Återfukta huden varje dag

Det är rutinerna som räknas, de hudvårdsritualer du utför varje dag. Som att använda en återfuktande duschkräm och en bodylotion som tränger in på djupet. Det blir som en riktig hemmakur. Duschkrämen Dove Nourishing Secrets Avocado Invigorating Body Wash och bodylotionen Dove Nourishing Secrets Avocado Invigorating Body Lotion innehåller avokadoolja och extrakt från ringblomma för extra mjukgörande effekt. Samma ingredienser som sydamerikanska kvinnor länge använt för naturlig skönhetsvård! Produkterna passar dig som söker en enkel, effektiv och välgörande daglig hudvårdsritual. Och som dessutom vill dofta gott.

Den skönt löddrande duschcremen ger näring på djupet när du duschar och bodylotion absorberas snabbt av huden och lämnar en fräsch doft. Serien passar alla hudtyper.

2. Duscha svalt

Just på vintermorgnarna är det extra skönt att duscha länge och varmt. Men långa, varma duschar torkar ut huden. Det beror på att värme löser fett. Genom att duscha lite kortare och svalare gör du vinterhuden en riktig tjänst. Ännu bättre blir det om du dessutom använder en återfuktande duschcrème. Svep in dig i en tjock frottéhandduk efteråt så får du upp värmen.

Kvinna som duschar.

Många, långa och varma duschar torkar ut huden.

3. Peela kroppen

Bli av med döda hudceller genom att peela och torrborsta kroppen. Det gör en väldig skillnad för att din hudlotion ska kunna tränga ner i hudlagren. På köpet får du välgörande massage, vilket sätter fart på blodcirkulationen och ger dig en hud full av lyster. Peela kroppen en gång per vecka. Torrborsta kan du göra varje dag. Avsluta med en återfuktande bodylotion.

Kvinna som torrborstar sin arm.

Torrborsta bort döda hudceller! Det är toppen för huden och blodcirkulationen.

4. Skaffa en luftfuktare

På vintern blir inomhusluften extra torr och det påverkar huden. Ett enkelt grepp är att skaffa en luftfuktare till de platser där du vistas oftast, till exempel kontoret och sängkammaren. Luftfuktigheten mäter du med en hygrometer. En del luftfuktare har inbyggd hygrometer. Luftfuktigheten inomhus bör ligga på 40-45 procent.

Här får du veta mer om återfuktande produkter.

NUVARANDE Återfukta huden rätt i vinter – fyra sköna steg
NÄSTA Så mycket bättre 2017 – Uno Svenningssons dag