I annonssamarbete med SOS BARNBYAR

Att något hemskt ska hända ditt barn är en förälders värsta mardröm. Du vill finnas där och vara en trygg punkt genom hela livet. Det är din uppgift. Men vad är det allra viktigaste för att barnet ska få en trygg uppväxt? Här är tipsen.

Att förlora en förälder är alltid svårt, det spelar ingen roll hur gammal man är. Men att som barn inte ha någon vuxen i sin närhet ger inte bara ett tomrum, även tryggheten försvinner. Om ett barn växer upp i en miljö utan vuxna förebilder, vård eller omsorg riskerar hen ett liv i utsatthet. Ett av tio barn i världen har ingen förälder – men som fadder hos SOS Barnbyar kan du göra skillnad. Här får du veta vad som är viktigt för en trygg uppväxt.

BLI FADDER IDAG!

Alla barn förtjänar en trygg och kärleksfull uppväxt. Som fadder hos SOS Barnbyar bidrar du till att fler barn får en vuxen som bryr sig och finns där. Bli fadder idag!

 • Skolan är grunden till en trygg framtid
  Ryggsäck och pennskrin som ska skaffas och alla nya kompisar som väntar på skolgården. Att få börja skolan är en stor dag för ditt barn. Det är då det är extra viktigt att ha en vuxen som stöttar och bryr sig.

Det är inte alla barn i världen som har en förälder som hjälper till med läxor eller stöttar när det är dags att välja utbildning. Som fadder hos SOS Barnbyar är du med och bidrar till att fler barn får chansen att växa upp i en trygg miljö.

 • Rutiner skapar trygghet
  Att äta middag ungefär samma tid varje kväll, borsta tänderna innan läggdags och att få mysa en stund innan lampan släcks. Ja, vissa rutiner kommer tidigt och som barn är det extra viktigt, det ger automatiskt en trygghet. Som förälder väljer du vilka rutiner som är viktiga, ditt barn litar på dig.
 • Gemenskap ger glädje
  Alla människor mår bra över att få tillhöra en grupp, det ger en trygghet att få känna sig delaktig i ett sammanhang. Som barn är det också en viktig del i uppväxten eftersom det redan i det skedet skapar en förståelse för andra människor med olika behov. Ditt barn lär sig hur det är att dela glädje med andra människor, men också hur konflikter ska hanteras.

SOS Barnbyar för att fler barn ska få chansen att växa upp i en trygg miljö. Bli fadder idag så är du med och bidrar – alla kan göra något!

 • En hobby stärker självförtroendet
  Barn mår bra av att få ha en fritidssysselsättning där hen får växa som person. Att som barn få göra det där målet när en förälder sitter på läktaren eller i publiken under ett uppträdande ger en härlig egoboost som stärker barnets självförtroendet.
 • Kärlek, kärlek, kärlek!
  Det absolut viktigaste för ett barn är att få känna sig älskad – ett barn kan inte få för mycket kärlek. Men ett av tio barn i världen har ingen förälder eller närstående som boostar med kärlek. SOS Barnbyar gör det möjlighet för fler barn att växa upp med en vuxen som bryr sig och finns där i alla lägen.

Att få tröst och kärlek av sin mamma när man behöver det som mest är det bästa som finns. Som fadder hos SOS Barnbyar bidrar du till att fler barn får en vuxen som bryr sig och finns där i alla lägen. Bli fadder idag!