ANNONS

Innehåll från Nextory

Foto: Enes Evren

5 härliga ljudböcker för hängmattan

Äntligen är sommaren här! Och med den lata dagar i solen. Oavsett om det är i hängmattan, på stranden eller i sommarstugan du hänger, är en riktigt bra ljudbok ditt bästa sällskap.

Du får drömma dig bort och flytta in i en annan värld. Varför inte uppleva sommaren på ett pensionat i Kivik – eller kastas bakåt i tiden till 1800-talets England? Här är fem boktips, vilken fångar ditt intresse?

1. Fram med näsdukarna!

”Ett frågetecken är ett halvt hjärta” av Sofia Lundberg

 Hämta boken på Nextory här!

Sofia Lundberg väver skickligt ihop nutid och dåtid, i romanen om Elin Boals, hennes barndom och de händelser som ledde till att hon lämnade allt bakom sig. 

Elin lever det perfekta livet. Hon är framgångsrik fotograf i New York, sedan länge gift med Sam och tillsammans har de 17-åriga dottern Alice. En dag får Elin ett brev från barndomsvännen Fredrik, han som en gång var hennes livlina under den fattiga uppväxten på Gotland. En röst från den barndom hon har gjort allt för att förtränga och som ingen annan känner till.

Med det oväntade livstecknen kommer minnena och tankarna tillbaka. Det fjärmar henne allt mer från familjen och fyller henne med skam över det hon en gång gjorde, det som fick henne att fly och aldrig mer återvända. Nu tvingas Elin möta sitt förflutna, för att rädda den familj hon har idag. 

2. Ett familjerelationsdrama

”Mellan himmel och hav” av Anna Fredriksson 

 Hämta boken på Nextory här!

Anna Fredriksson är drottningen av "feel-real”! ”Mellan himmel och hav” är ett modernt relationsdrama om den komplexa relationen mellan mor och dotter, gestaltad i tre generationer.

En familj rymmer så många hemligheter. Sally har aldrig fått svar på varför hennes mamma övergav henne när hon bara var tre år, och smärtan över sveket lever kvar över fyrtio år senare. Kanske blir den ännu större eftersom hon själv bara har sporadisk kontakt med sin vuxna dotter Josefin.

En dag får hon ärva ett stort släkthus i barndomens sommarparadis Kivik. Det är där dottern Josefin bor, och Sally bestämmer sig för att lämna allt och flytta till Österlen för att försöka försonas med dottern.

Allt ställs på ända när det visar sig att Sallys mamma också bor i trakten och står sitt barnbarn nära. Något Josefin valt att inte berätta. Djupt skakad möter Sally sin mor, konstnärinnan Vanja – ett excentriskt original som varken vill vidröra sitt förflutna eller ha kontakt med sin dotter.

Sally bestämmer sig för att bli den mamma hon själv aldrig fick. Dessutom tänker hon öppna ett pensionat i sitt ärvda hus: Pensionat Pomona.

3. Familjeintriger under ytan

”Det perfekta paret” av Elin Hilderbrand 

 Hämta boken på Nextory här! 

På den amerikanska överklassens sommarparadis Nantucket råder det bröllopsfeber. Den vanliga klyftan mellan lokalbefolkningen och sommargästerna fördjupas när ön svämmas över av den förnäma familjen Winburys bröllopsgäster. Föreningen mellan Celeste, den duktiga flickan från blygsamma förhållanden, och Benji, sonen till en brittisk arvtagerska tillika deckarförfattare, ser ut att bli en extravagant affär och en fest att minnas.

Men på morgonen för den stora dagen hittas brudtärnan Merritt drunknad och med ett skärsår på foten. Plötsligt är alla misstänkta. När polischef Ed Kapenesh intervjuar familj och brudfölje inser han att bröllop är minfält för familjeintriger – och att inget par är så perfekt som de ger sken av.

4. Hög igenkänning för alla mammor

”Det bästa som har hänt mig” av Johanna Schreiber

 Hämta boken på Nextory här!

Att få barn – det är ändå meningen med livet. Allt är rosakimrande och underbart. Eller?

När mammagruppen inte levererar annat än lögner om ljuv sömn och tacksamhet, springer Ermina av en slump på Freddie och Sigrid och de bildar en egen grupp. Trots sina olikheter svetsas de samman i en vänskap som hjälper dem att hantera förlossningsdepression, kamp mot gravidkilon och en jämställdhetsfixerad men frånvarande sambo. Tillsammans inser de att inget någonsin är som man tror och att även mammor måste få byta latten mot champagne ibland.

Författaren Johanna Schreibers egna ord: ”Jag har aldrig känt mig så ensam, otillräcklig och misslyckad som den första tiden efter att min dotter föddes. Mitt i det där kompakta kaoset, så började jag skriva... Att skriva den här boken har varit svårt, roligt och ibland gjort ganska ont. Jag hoppas att den kan få åtminstone någon av alla mammor där ute att känna sig mindre ensam.”

5. Historisk mystik

”Klockmakarens dotter” av Kate Morton

 Hämta boken på Nextory här! 

Ny storslagen roman om kärlek, hemligheter och gåtor i det förflutna av Kate Morton. Till godset Birchwood Manor på engelska landsbygden anlände på 1860-talet en grupp konstnärer ledda av den karismatiske Edward Radcliffe. En vistelse i inspirationens och kreativitetens tecken slutade med katastrof då en kvinna mördades och en annan försvann. I nutid hittar den unga arkivarien Elodie Winslow en gammal väska som innehåller ett foto av en vacker kvinna och en teckning föreställande ett pampigt hus. Hon blir närmast besatt av kvinnan och känner omedelbart igen huset, fast hon vet att det är en omöjlighet. Vad har hon för koppling till det som hände för länge sedan på Birchwood Manor?

Klicka här så kan du testa Nextory gratis i 30 dagar med koden sommarlyssning!

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Nextory och ej en artikel av amelia

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!