amelias Specialtidnings-chef testbantar!

ANNONS
ANNONS

Roliga recept, inget sötsug och inga yrselattacker.
amelias specialtidningschef Christina Neiglick testade Supermatsdieten i amelia Kropp & Skönhet. Resultatet? Mer energi. Och – 2 kilo på 7 dagar!

Dag 1 (lördag).
Oops. Väger in mig på 60 kg prick. Frukost med branflakes, lättmjölk och banan känns helt i linje med mitt beslut att rivstarta våren med mycket frukt och grönt.
Blev lite ”svag” på eftermiddagen trots att lunchportionen med mozza och tomat mättade mer än väntat. Barnen smygåt på min middagslaxkotlett. Även på spenaten. Helt otroligt!

Dag 2 (söndag)

Gick en tidig långpromenad med hunden. Trots fruktfrukost och couscossallad till lunch fick jag ont i huvudet och kände mig lite trött och okoncentrerad. Middagen med broccolipasta och mjukost var inte direkt roligt. Yogade 2 timmar på kvällen. Mådde avsevärt bättre efteråt.

ANNONS
ANNONS

Dag 3 (måndag)
Jobbade hemma och hann med ett pass på Friskis & Svettis innan middag. Den kinesiska woken var helt kanon! Om resten av recepten är lika bra blir veckan helt klart uthärdlig.

Dag 4 (tisdag)
Frukost med jordnötstoast känns inte så lite amerikanskt. Förberedde lunchlaxmackan, och tog med till jobbet. På kvällen tiggde barnen om att få ”bantningsmat” de med när jag lagade min pepparstek.

Hmm vilken ska man välja… Det är inte alltid lätt att banta!

Dag 5 (onsdag)
Känner mig helt klart detoxad och lätt. Före frukost vill säga. Att börja dagen med stekt ägg och bacon är ingenting för mig, är det så här Montignacbantare har det? Förberedde lunchmaten hemma, en dubbemacka med rödbeta och apelsin som blev riktigt god.
Fich ´n chips light och ett sent yogapass avslutade dagen.
Väger redan 1,5 kilo mindre efter 5 dagar. Sambon tror inte ett dugg på någon viktnedgång, hävdar att allt är vatten.

Dag 6 (torsdag)
Fruktfrukost, spenat- och baconsallad till lunch och grillade lammkotletter med fräsch sallad till middag. Börjar lära mig det här med portionskontroll nu, och inser att ungefär så här stora borde mina portioner ALLTID vara.

ANNONS
ANNONS

Dag 7 (fredag)
Ska på mässa halva dagen, så nu gäller total skärpning. Där bland montrarna brukar jag alltid bli bjuden på en massa onyttiga grejer… Lunchen är sushi, perfekt för kontorsmänniskor som jag som både vill äta smalt och umgås med kollegorna på lunchen. Behöver jag säga att denna, veckans första och enda snabbmatsmåltid, smakade gudomligt? Risotton till middag gick inte av för hackor den heller. Hade inget matlagningsvin hemma så jag hällde i en skvätt torr vermouth i stället. Mmm…

Dag 8 (lördag)

Tataa! Har enligt digitalvågen gått ner 2,1 kg. Hurra! Och favoritjeansen går mycket lättare att knäppa.
Bäst av allt: det här var ingen jobbig vecka med typisk huvudvärksframkallande bantningsmat ( =brist på mat). Menyerna var varierade och om man som jag gillar att laga mat är det kul med recept som kräver lite ”pyssel”. Bonus: har också lyckats dra ner på mitt kaffedrickande under veckan.

NUVARANDE amelias Specialtidnings-chef testbantar!
NÄSTA amelia Hår och skönhet 2007