Missa inte nya amelia Jul!

Välkommen till amelia Jul – 148 inspirerande sidor med allt du behöver för att du ska få en supermysig jul!

Här får du tips på snyggt pynt till granen, stämningsfulla dukningar, doftande säsongsblommor och massor av läckra recept på julmat, kakor och godis. Läs om hur kändisarna firar jul, hur du klär dig glittrigt och festligt på glöggfesten och nyåraftonens festsupe, och hur du snabbt fixar en mysig glöggfest utomus. Dessutom: korsord- och sudokuspecial. Missa inte heller vårt stora vinstregn där du kan vara med och tävla om julklappar värda 37 000 kronor! I tidningen hittar du 12 sidor pyssel med klappar och juldekorationer du kan göra själv, och massor av bra idéer på både mjuka och hårda paket.

I butik nu!

Din julklapp från oss! 4 söta julpynt som du kan använda på flera olika sätt, bl a fästa de på dina finaste julklappar eller hänga de i granen.

Julens hetaste trender

Vi har spanat in vad som gäller för jul 2007.

Den tuffa svarta tomten heter Nisse, är 40 cm hög och kommer från Mique. Pris: 295 kr.

Haka på sticktrenden

Stickning är den nya yogan. I tidningen hittar du beskrivning på ett par ulliga, juliga mysstrumpor. Sticka och ge bort – eller behåll dem själv!

Gör en julkrans

Gå ut och plocka ris och kvistar i naturen. Ljung, lingonris eller gran blir fint att binda en enkel krans av. Häng upp i vackert band när den är färdig

Fira eko-jul!

Låt julen vara ”grön” i år. Vi har recepten på allt från snapsen till eko-skinkan. Lingonsnaps gör du enkelt själv genom att låta lingon dra i brännvin över natten. Söta med lite honung och spetsa ev med en skvätt gin. Smaka av och sila ifrån bären.

Läckert med choklad

Godaste godiset gör du själv. Härligt sega kolor med mycket kakaosmak är både små och storas favorit.

Fransk chokladkola
Ca 45 st

Du behöver:

100 g smör
4 msk kakao
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1/2 dl liust muscovadosocker
1 dl ljus sirap
2 msk glykos (finns på apoteket)
matolja

Gör så här:

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och rör ut kakaon i smöret. Tillsätt grädde, socker, sirap och glykos. Koka kolan under omröring med träslev till 125 grader (eller gör kulprovet).Ta kastrullen från värmen.
Smörj en form 25 x 20 cm med matolja och häll i kolasmeten.
Låt stelna i rumstemperatur i minst 4 timmar. Skär eller klipp kolan i bitar och rulla in dem i smörpapper.

Fint förpackat!

Lyckan är att få ett fint inslaget paket. Stoppa presenten i en enkel vit påse som du dekorerat med band i sidan.

Lys upp i mörkret

Öka mysfaktorn hemma genom att lägga en ljusslinga i en glasklar, rund vas. Lägg gärna i några guldkulor också.

Dessutom:
– 50 julklappar från 25 kr!
– Du får Julens Stora planeringskalender
– Julens bästa böcker
– Stort sudoku & kryss-special

Allt detta och mycket mer kan du få inspiration av och läsa om i ett nytt fullspäckat nummer av amelia Jul!