Johanna Toftby i Blåsningen

Hon blev rejält blåst, vår bloggare Johanna. Som vittne till ett rån blev hon utsatt för psykologiskt experiment och var inte sig själv på flera dagar. Söndagen den 6 mars sändes programmet, och här berättar hon om sin upplevelse.

När Johanna Toftby blir vittne till ett fräckt rån är hon helt övertygad: rånaren hade röd jacka och gul mössa. Problemet är att alla andra vittnen hävdar annorlunda…

Om du är övertygad om en sak, men alla runtomkring dig hävdar annorlunda, så ger du till sist med dig. Det visar psykologiska studier. Men Johanna vägrar ge sig när ingen håller med henne om att rånaren hon nyss sett hade röd jacka och gul mössa.

– Jag var så säker, jag var ju tvungen att säga det. Jag blev så förbannad. När de visade en film som visade att rånaren haft andra kläder på sig trodde jag att min hjärna hade fått blackout.

Hur reagerade du när du såg programledaren Renée Nyberg?

– Det blev kortslutning, jag var inte människa på flera dagar, tror inte jag har hämtat mig än!, säger Johanna.

– Men det var roligt och jag bjuder på det! Det var ett smart manus och det fanns inte en minut att tänka efter, tror folk får sig ett rejält skratt eftersom jag gick in i det så totalt.

Skulle du kunna medverka till att blåsa någon annan?

– Ja, det skulle jag nog. Renée skulle jag gärna blåsa, men då vänta några år så hon inte är beredd!

I veckans Blåsningen får vi också se hur fotbollslegendaren Glenn Hysén reagerar när ett födelsedagsevent till hans ära tar sig alldeles för stora proportioner. Dessutom får vi följa Annika Lantz och Rigo Pencheff när de plötsligt ser sig själva i en jättestor reklamkampanj för schampo.

Programmet sänds på TV3 Söndagen den 7 Mars kl 20.00

Johanna Toftby | blogg – amelia

Se Johanna i Blåsningen!