Hårförlängning – den perfekta lösningen för ditt korta hår

Hårförlängning – den perfekta lösningen för kort och tråkigt hår! Känns ditt hår tunnt och slitet? Drömmer du om ett långt och tjockt hårsvall. Med hårförlängning kan din dröm om ett vackert hårsvall bli verklighet. Frisören och ameliabloggaren Johanna Toftby visar hur man gör – steg för steg.

Så går en hårförlängning till:

- Du beställer tid för konsultation och berättar hur långt hår du vill ha.

- Frisören kollar in din hårkvalité, bedömer hur mycket löshår som krävs och den fäst-metod som passar dig bäst. Du får ett prisförslag.

- Frisören väljer ut löshår i rätt nyanser. Tunna slingor fästs i lika tunna slingor av ditt underhår, i tvärgående rader. Löshåret klipps tillsammans med ditt eget hår för att ”gifta sig” och ge ett naturligt intryck. Frisyren stylas – och så är allt klart.

- Efter cirka tre månader behöver du träffa frisören igen. Då har håret växt så pass att det är dags att ta bort dina extensions – eller sätta in nya.

Till ameliabloggaren Johanna Toftbys salong i Skövde kommer många som drömmer om ett fint och fylligt hår – snabbt.

Linda Clarenbring är en av dem som drömmer om en hårförlängning. Hon trivs inte i sin korta page och vill ha ett långt hårsvall som ändå ser naturligt ut.

Håller i cirka tre månader

Permanent hårförlängning innebär att varje liten slinga fästs nära hårbotten. Metoderna varierar, men olika typer av lim eller klämmor är vanligast.
Allt eftersom håret växer syns de små fästena allt tydligare. När de blir för synliga krävs en ny behandling.
Efter cirka tre månader kan det vara dags att se över dem och eventuellt göra en ny förlängning.

Hår med extensions kräver speciella schampon, balsam och hårborstar. Däremot kan du ofta använda vanliga stylingprodukter och värmeverktyg. Fråga din frisör vad som gäller!