Vegetarisk pizza med krämig ricotta och oregano

Italienarna använder ofta ricotta på sin pizza. Ricotta är mjuk, krämig och mild i smaken. Här är den blandad med färsk hackad oregano.

Vegetarisk pizza med krämig ricotta och oregano (Tid 25 minuter)

4 portioner

Du behöver:
1 stor squash
2 röda lökar
1 msk olivolja
1 kruka grovhackad oregano
1 förpackning pizzamix (t ex Maizena eller Kungsörnen)
200 g ricottaost
1 finhackad vitlöksklyfta
1 krm svartpeppar
1/2 tsk salt
1 dl färdig tomatsås (t ex Dolmio eller Ardita)
1 msk olivolja

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200º.

2. Skala squashen i fina strimlor med en potatisskalare, skär löken i tunna båtar. Lägg squash och rödlök på en plåt med bakplåtspapper. Häll över 1 msk olivolja, salta och peppra. Strö över hälften av oreganon, blanda ihop alla grönsakerna och rosta i ugnen 6–8 min.

3. Arbeta ihop pizzadegen enligt anvisning på paketet och kavla ut den till 28–30 cm i diameter.

2. Blanda ihop ricottaost med resterande oregano och vitlöken. Smaksätt med salt och peppar.

3. Bred tomatsåsen på pizzabottnen och klicka på ricottablandningen. Lägg på de rostade grönsakerna. Grädda pizzan mitt i ugnen 10–15 minuter tills att degen känns frasig och grönsakerna har fått lite färg.

4. Droppa över lite olivolja och garnera eventuellt med lite mer oregano. Servera gärna med en matig sallad.


Av: LagaLätt  Foto: Essentials/IPS/Europapress

Energi per portion 461 kcal
18 g fett, 16 g protein, 57 g kolhydrater

För fler lätta recept – alla under 599 kalorier –  klicka här för att komma till LagaLätt!