Potatis ?och kikärtssallad med halloumi

Smakrik halloumiost serveras nystekt och varm till en matig sallad med potatis, bönor, kikärter och krispig sallad.

Potatis- och kikärtssallad med halloumi  (tid 25 min)

När osten steks i vetemjöl får den extra fin färg. Men du kan mycket väl utesluta mjölet. Servera gärna bröd till.

4 portioner

Du behöver:
500 g färskpotatis
150 g haricots verts
1 burk kikärter (ca 400 g)
1 röd lök
150 g blandad sallad
1 paket halloumiost (250 g)
ev vetemjöl
1 msk olivolja till stekning

Dressing:
2 msk pressad citron
1 tsk dijonsenap
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
2 msk kapris

Gör så här:
1. Blanda ingredienserna till dressingen.
2. Borsta eller skrapa potatisen. Klyfta och koka den 5–10 min tills den är mjuk.
3. Koka bönorna mjuka ca 5 min.
4. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Blanda dem med potatisklyftor och bönor. Häll dressingen över. Hit kan förberedas om du vill göra salladen i förväg.
5. Strimla löken. Ansa och bryt salladen i mindre bitar. Lägg upp sallad, lök, bönor, potatis och kikärter på tallrikar.
6. Skär osten i 12 skivor. Vänd dem i lite vetemjöl och stek dem i olja i släpp lätt-panna.

Recept: LagaLätt Foto: Ulf Svensson

ENERGI PER PORTION 506 kcal
26 g fett, 24 g protein, 44 g kolhydrater

För fler lätta recept – alla under 599 kalorier –  klicka här!

NUVARANDE Potatis ?och kikärtssallad med halloumi
NÄSTA Färsk pasta med kantareller och spenat