Pesce alla puttanesca

Här är ett superrecept till frysta fiskfiléer. Kombinationen kapris, oliver och fisk är italienskt så det förslår.

Pesce alla puttanesca (tid 30 min)

4 portioner

Du behöver
2 vitlöksklyftor
1 torkad chilifrukt, t ex piripiri alt ca 1/2 tsk chiliflakes
3 msk olivolja
1/2 dl kapris
1 dl urkärnade kalamataoliver
1 burk hela tomater (400 g)
ca 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
800 g gös- eller sejfilé
1/2 dl hackad bladpersilja

Till servering
Ris eller pasta

Gör så här
1. Skiva vitlöken tunt. Finhacka chilin. Fräs vitlök och chili i oljan några minuter i en stor stekpanna.
2. Häll i kapris, oliver och tomater. Koka ihop ca 15 min, salta och peppra.
3. Lägg i fiskfiléerna. Låt puttra under lock ca 10 min, vänd på fisken efter 5 min. Lägg i persilja. Servera med ris eller pasta. Vill du ha pasta till är det gott att lyfta ur fisken, och lägga den nykokta pastan i såsen och blanda om.

ENERGI PER PORTION 537 kcal
23 g fett, 43 g protein, 39 g kolhydrater

Recept: Johanna Westman/LagaLätt Foto: Ulrika Pousette

För fler lätta recept – alla under 599 kalorier –  klicka här för att komma till LagaLätt!