Pasta med räkor och solmogna tomater

En kvick pastasås som blir matig med linser och räkor. Snabbt, gott och lättlagat!

Annonsen laddas.

Pasta med räkor och solmogna tomater (tid 20 minuter)

4 portioner

Du behöver:
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 msk rapsolja
5 kvisttomater
2 dl vatten
1 msk koncentrerad grönsaksfond
1 dl röda linser
1/2 tsk curry
1 tsk salt
2 krm nymald vitpeppar
350 g fullkornspasta, t ex penne
1 kg räkor med skal
1 dl hackad dill

Gör så här:
1. Hacka lök och vitlök. Ta bort kärnfästet på tomaterna och dela dem i mindre bitar. Fräs lök och vitlök i rapsolja. Tillsätt tomater och låt koka ett par minuter.
2. Tillsätt vatten, grönsaksfond, linser och curry och koka 8–10 min. Salta och peppra.
3. Koka under tiden pastan enligt anvisning på paketet.
4. Skala räkorna.
5. Häll av pastan i durkslag. Blanda pasta, räkor, sås och hackad dill.

NÄRING PER PORTION 443 kcal
4 g fett, 32 g protein, 67 g kolhydrater

Foto: Pepe Nilsson  Recept: LagaLätt

För fler lätta recept – alla under 599 kalorier –  klicka här!