Marinerad rostbiff med tomat- och getostsallad

Njut en härlig sommarmiddag med mycket smak och fräschör.

Marinerad rostbiff med tomat- och getostsallad (tid 30 minuter)

Köp färdig rostbiff och smaksätt med en god marinad, köttet blir extra saftigt och fantastiskt gott!

4 portioner

Du behöver:
3 bakpotatisar
400 g stekt skivad rostbiff

Marinad:
1 dl hackade färska örter, t ex persilja, basilika, körvel
2 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
1 msk honung
1 msk soja

Sallad:
1/2 tsk salt
3 gula tomater
60 g getost
1 schalottenlök
1 msk olivolja
1/2 tsk rödvinsvinäger
1/2 tsk havssalt

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225ºC.

2. Klyfta potatisen. Lägg upp på aluminiumfolie, salta och rosta i ugnen ca 30 min.

3. Lägg rostbiffen på ett uppläggningsfat. Blanda alla ingredienser till marinaden och pensla köttet.

4. Dela tomaterna i mindre bitar och smula osten. Skala och hacka schalottenlök fint och blanda med tomater och getost. Ringla över olja, vinäger och havssalt. Blanda salladen och lägg upp på fat. Servera med marinerad rostbiff och potatis.

NÄRING PER PORTION 436 kcal
15 g fett, 30 g protein, 44 g kolhydrater

Foto: Pepe Nilsson  Recept: LagaLätt

För fler lätta recept – alla under 599 kalorier –  klicka här!