Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Malins minisemlor

Bulla upp inför semmelfesten nästa vecka med Malins goda minisemlor.

Minisemlor!

Ingredienser:

? 100 g smör

? 3 dl mjölk

? 2/3 pkt jäst (cirka 35 g)

? 1/2 tsk salt

? 1/2 dl strösocker

? 1 tsk stötta kardemummakärnor

? 1 ägg

? 8–9 dl vetemjöl

? 2 tsk bakpulver

Fyllning:

? 300 g mandelmassa

? 1 äggula

? 2–3 msk vispgrädde

? Rivet skal av 1 citron

? Cirka 3 dl vispad grädde

? Florsocker

Gör så här: 

1. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm tills det är fingervarmt. Smula jästen i en bunke och rör ut den i degvätskan. Häll i salt, socker, kardemumma och ägg. 

2. Arbeta in 6 dl av mjölet väl. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter. 

3. Gör under tiden fyllningen. Mixa ihop mandelmassa med äggula, grädde och ­citronskal till en slät smet, ställ åt sidan så länge. 

4. Knåda in 2 dl mjöl blandat med bakpulvret i degen. Tillsätt ytterligare 1 dl mjöl om det behövs. Rulla ut till två längder, skär i bitar och rulla dem till cirka 70 kulor. 

5. Lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar. Låt jäsa i 15 minuter. 

6. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda i mitten till övre delen av ugnen i cirka 5 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. 

7. Skär av ett lock på varje bulle och pilla ut lite av inkråmet. Klicka eller spritsa i fyllning. 

8. Vispa grädden fast. Spritsa eller klicka den på fyllningen. Lägg på 

locket och pudra väl med florsocker.

Mejla in recept och bild på dina egna semlor och bakverk till red@amelia.se