Kyckling- och pancettarullar

Pancetta är ett sorts lättrökt sidfläsk som används mycket i Italien. Här ger det en härligt rökig karaktär till kycklingen. Det kan ersättas med bacon.

Kyckling- och pancettarullar (Tid ca: 30 minuter)

4 portioner

Du behöver:
ca 140 g rökta pancettaskivor eller bacon
4 kycklingfiléer
12 färska salviablad
1 msk olivolja
4 små kvistar eller 1 ask cocktailtomater

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175º.

2. Placera en fjärdedel av pancettaskivorna på rad på en skärbräda så att de överlappar varandra längs långsidorna eller två baconskivor. Lägg en kycklingfilé i ena änden, tvärs över pancettaskivorna. Toppa med 3 salviablad och strö över nymald svartpeppar. Rulla in kycklingen i pancettan.

3. Stek kycklingrullarna runt om i olivolja så att de får fin gyllenbrun färg. Pancettan ska bli gyllene och krispig. Lägg över rullarna på en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen ca 10 min tills innertemperaturen är 68°.

4. Skaka runt tomaterna i skyn som finns kvar i stekpannan. Stek några minuter tills de är genomvarma.  Servera kycklingen med tomaterna och nykokt potatis i bitar blandad med en senapsvinägrett och klippt gräslök.


Energi per portion 302 kcal
17 g fett, 35 g protein, 3 g kolhydrater

Av: Fran Warde/ LagaLätt  Foto: Lisa Linder/Europapress

För fler lätta recept – alla under 599 kalorier –  klicka här för att komma till LagaLätt!