Färsk pasta med kantareller och spenat

En snygg pasta som doftar och smakar av höstens mustiga ingredienser. 

Färsk pasta med kantareller och spenat (Tid 20 minuter)

Riv över rikligt med färsk parmesan på den rykande nykokta pastan och hugg in! Du kan byta ut kantarellerna mot annan svamp och även servera pastan till stekt fläskfilé eller biff.

4 portioner

Du behöver:
500 g färsk pasta
2 vitlöksklyftor
3 små schalottenlökar
300–400 g färska kantareller
1+1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 påse färsk spenat (ca 80 g)
40 g parmesanost

Gör så här:
1. Koka upp rikligt med saltat vatten till pastan.
2. Skala och skiva vitlök och schalottenlök tunt. Ansa och dela eventuellt kantarellerna.
3. Fräs vitlök och schalottenlök ett par minuter i 1 msk olja tills de börjar mjukna. Tillsätt kantarellerna och stek några minuter till. Salta och peppra.
4. Koka pastan enligt förpackningen. Häll av vattnet och blanda svampfräset med pastan.
5. Hetta upp stekpannan igen med 1 msk olivolja och vänd hastigt runt spenaten. Häll spenaten över pastan.
6. Riv över parmesanost och smaka av med salt eller peppar.

Recept: LagaLätt  Foto: Sara Danielsson

Energi per portion: 415 kcal, 16 g fett, 13 g protein, 56 g kolhydrater

För fler lätta recept – alla under 599 kalorier –  klicka här för att komma till LagaLätt!