Creolsk craw fish
Den här grytan med skalisar i får en att dreggla kräftjuice ur mungipan. Det är inte bara vi nordbor som njuter av röda kräftor, amerikanarna vet också hur man gör. Det här är really really good!
Du behöver:
2 kg upptinade kräftor
1 kg kokt potatis med skalet kvar
2 gula lökar, skurna i ringar
3 majskolvar i bitar
2 lime i klyftor
5 hela vitlöksklyftor
3 gröna chilin
Sås:
1 dl olivolja
3 pressade vitlöksklyftor
1–2 msk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 tsk strösocker
1 pressad lime
Gör så här: Börja med att röra ihop såsen. Sedan tar du fram din största stekpanna eller wok, häller ner såsen så den värms upp rejält och därefter bara ner med allt det andra goda. Låt det stekas, fräsas och bli varmt tillsammans. Sedan är det bara att äta med lite gott bröd och lite aioli att doppa godsakerna i.