Bulgursallad med citronsås och kyckling

Bulgur kan bytas ut mot den finkornigare couscousen.

Bulgursallad med citronsås och kyckling (tid 25 minuter)

4 portioner

Salladssås
1 citron, finstrimlat skal + saft
2 msk olivolja
1 liten finhackad rödlök
1 krm salt

Sallad
3 tomater
2 dl bulgur
1 påse rucola (ca 80 g)
1 dl grovstrimlade myntablad
4 msk rostade pinjenötter
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 grillad kyckling

Garnering
koriander- eller persiljeblad
nymald svartpeppar

1. Blanda ihop ingredienserna till salladssåsen.

2. Skär tomaterna i bitar.
3. Koka bulgur enligt förpackningen och blanda med tomater, rucola, mynta och nötter. Häll över salladssåsen. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera salladen med kycklingen delad i portionsbitar. Garnera med korianderblad. Mal över lite extra svartpeppar.

NÄRING PER PORTION 483 kcal
15 g fett, 40 g protein, 45 g kolhydrater

Foto: Ulrika Pousette

För fler lätta recept – alla under 599 kcal – klicka här!

NUVARANDE Bulgursallad med citronsås och kyckling
NÄSTA Färsk pasta med kantareller och spenat