Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Supersnabb västerbottenpaj (och kräftsnittar)– perfekt till kräftskivan!

Västerbottenpaj är givet på kräftskivan. Husmorsorna Emma Hamberg och Anette Rosvall tipsar om godaste receptet på en snabb och enkel västerbottenlåda som du gör på ett kick. Och bjud på några goda kräftsnittar innan ni plockar fram kräftorna. Trevlig skiva!

Foto: Fotograf Jenny Grimsgård.

Snabb västerbottenlåda

Supergod och ­superlätt. Och passar för alla som går på lchf. Du gör den på ett kick!

Du behöver:

500 g västerbottenost,

skuren i små fyrkanter

2 tsk rökt paprikapulver

(eller vanligt paprikapulver om du inte har den rökta varianten)

2 vitlöksklyftor, pressade

3 ägg

3 dl grädde

1 msk konjak

Gör så här

1. Brassa upp ugnen till 175 grader.

2. Smörj en ugnsfast form och häll först ner de tärnade ostbitarna.

3. Blanda dem med paprikapulvret.

4. Vispa ihop ägg, grädde, kon

5. jak och vitlök i en bunke. Häll sedan ner detta över osten. Skjuts in i ugnens nedre del, cirka 30–40 minuter.

6. Klart!

 Kräftsnittar

Detta är en perfekt liten skapelse, gott att mumsa på mellan skalningen av kräftor. 



Du behöver:

400 g kräftstjärtar, finhackade

100 g philadelphiaost

1/2 dl sweet chilisås

2 lime (zest från båda, saften från en)

salt

chiliflakes

1 kruka koriander, finhackad

bröd som du tycker om

Gör så här

1. Blanda ihop allt utom brödet och smaka av. Det ska vara stingigt från chilin och syrligt från limen. Detta kan du göra dagen innan och låta stå i kylen.

2. Om du har en utstansring är det perfekt att plocka fram den nu. Annars använder du ett glas i lagom storlek. Tryck ner ringen i brödet, fyll på med kräftröran, pressa ner och vips har du en snygg snitt!