Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Baka Husmorsornas hjärte-tårta!

I det senaste numret av amelia (nr 4) bjuder Husmorsorna på kärleksmumsiga recept lagom till Alla hjärtans dag. Baka Anettes goda amaretto-tårta och bjud dina käraste på.

En av Anettes tårtor. Helt enkelt svingod. 

Du behöver:

2 äggvitor

50 g råsocker

50 g florsocker

Mandelbotten: 

200 g mandelmassa

2 äggvitor 

3–4 msk amarettolikör

Fyllning: 

100 g mörk choklad

100 g ljus eller vit choklad

1 dl vispgrädde

1 msk amarettolikör

2 msk smör

Till dekoration:

2 dl vispad grädde

Chokladdragéer

Kakao

Gör så här:  Brassa upp ugnen på 150 grader. Ta sedan fram två stycken bakplåtspapper och rita en cirkel med ca 20–25 cm i diameter på varje papper. Riv mandeln och blanda med likör och äggvita. Kleta ut smeten på ett av bakplåtspapprena och grädda i ca 10–12 minuter. Låt den svalna lite, men inte helt, för då fastnar den på pappret. Fukta pappret lätt om det sitter fast undertill. 

Nu maräng! Vispa ihop alla ingredienser och kleta ut på bakplåtspapper nr 2. Grädda i 15 minuter. Sänk sedan värmen och låt den gå i 100 grader i 45 minuter. 

Gör chokladfyllningen. Bryt chokladen i små bitar och lägg i en plastskål. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör så att chokladen smälter. Blanka av chokladsmeten med 1 msk smör. Rör även ner 1 msk amarettolikör. Nu ska smeten stå och stelna. Svalt men inte kallt för då kan det bli en hinna på chokladen. 

När marängen är klar så bred chokladsmeten över den, på med mandelbotten och sedan pyntar du allt du kan med vispad grädde, siktad kakao och lite chokladgodis på toppen.

I amelia nr 4 och på Husmorsornas blogg hittar du fler smarriga recept!