Stressad? Så här får du tiden att räcka till!

Har dygnet för få timmar? Nej, inte egentligen. Det handlar om hur vi använder dem, det vet vi ju.

amelia och FranklinCovey har tillsammans tagit fram en webbkurs i livsplanering och stresshantering, för dig som vill hinna med det viktigaste i livet utan att bli helt slut. För dig som vill ha en roligare vardag, med mindre stress och skönare känsla i slutet av varje dag.

Du gör saker hela dagarna, men får du rätt saker gjorda? De flesta av oss vill leva ett liv i harmoni och ha tid för sånt som får oss att må bra, men livet känns ofta precis tvärtom. Vi rusar från det ena till det andra, samtidigt som vi oroar oss för att inte hänga med eller räcka till.

Många upplever dessutom att ju mer de gör, desto mer får de att göra. Våra ständigt uppkopplade smarta telefoner gör att vi kan handla mat, köpa regnkläder till barnen eller boka en resa på bussen till jobbet. En del av oss kan dessutom jobba när som helst, var som helst. Kanske följa med sitt barn till tandläkaren eller gå och träna på lunchen, och sedan ”ta igen” det några timmar på kvällen.

Lär dig sätta gränser och prioritera dig själv!

Vi är ständigt nåbara, och kan själva nå allt och alla dygnet runt. Sätta gränser är vi däremot dåliga på, och det är gränslösheten som gör att stressen lätt växer oss över huvudet och tar över hela tillvaron.

Känner du igen dig? Den goda nyheten är att det finns mycket du kan förändra – i privatlivet, på jobbet och bara för dig själv – för att få ett mer hållbart, harmoniskt liv. Ett liv där energin räcker till och du inte ständigt går på knäna. Ett liv där du trivs med vardagen och inte längre känner dig klämd mellan hemmalivet, jobbet och din egen tid.

amelia och FranklinCovey har tillsammans tagit fram en webbkurs i stresshantering och livsplanering. Målet är att du som går den ska få ett bättre och mer harmoniskt liv, både hemma och på jobbet!

I webbkursen om stresshantering får du lära dig:

  • Hur du får det viktigaste gjort
  • Hur du sållar bland alla ”måsten”
  • Hur du säger nej till energitjuvar och ja till sånt som ger ny kraft.
  • Vilka konkreta verktyg som kan hjälpa dig att planera bättre och slippa släcka bränder.
  • Veta vilka olika roller du har i livet och vilka av dem du ska ge mer utrymme.
  • Hur du fyller på energi och är pigg hela dagen!

Hejdå bråttom-känsla, välkommen vardagsnjut!

webbkurs i stresshantering för kvinnor

Mer om webbkursen

Kursen bygger på internationella succéboken ”De fem valen” som har hjälpt tusentals människor att få rätt saker gjorda, orka hela dagen och leva mer harmoniskt. Att gå kursen i fysisk form i klassrum och med kursledare kostar vanligtvis flera tusen kronor. Nu har du chansen att få i princip samma kunskap för under tusenlappen.

Webbkursens innehåll

I kursen får du lära dig att prioritera dig själv och håller fokus på det viktigaste. Du får veta hur du fyller på energi och mår bättre.

Till alla delar av kursen får du se filmer som visar utmaningarna du står inför och hur du kan lösa dem. Du får också ett utbildningsmaterial som du kan skriva ut. Där finns med övningar framtagna av specialister på tidshantering, för att du ska kunna utvärdera din situation och få nya sätt att tänka.

Stresshantering som du klarar själv

Hösten 2015 gjorde amelia tillsammans med Sifo en stor undersökning om kvinnors stress. För svenska kvinnor är stressade. Och vi riskerar att bli sjuka av stressen. Långvarig stress ”utan slut” är farlig, det varnar läkare och forskare för. När vi börjar slarva med mat och sömn blir vi mer känsliga och har ännu svårare att stå emot krav från omgivningen, inte sällan kraven på att vara perfekta. Men en del av stresshanteringen kan man klara själv, genom att ändra tankesätt och vanor.

Läs mer om webbkursen i stresshantering och livsplanering här – för mer tid i vardagen!