Att torka apelsin är enkelt om du följer dessa instruktioner. Använd din torkade apelsin till olika juldekorationer.

Torkad apelsin, så gör du:

1. Skär tunna skivor av valfritt antal apelsiner.

2. Sätt ugnen på låg värme, allt mellan 50-100 grader är lagom. Börja dock på lägsta värmen, och höj gradvis om det behövs.

3. Placera apelsinskivorn på ett ugnsgaller.

5. Låt apelsinskalen stå iugnen tills de börjar mörkna och anta ett torrare utseende. Märker du att det behövs mer värme höj ugnsvärmen (max 100). Titta till apelsinerna ofta så de inte bränns eller torkar ihop alldeles för mycket.

6.. Apelsinerna är färdiga när frukten inte längre känns blöt. Det tar cirka 4 timmar med angivna gradantal.

9 enkla julpyssel som kickar igång julen

Recept julgodis – snickerskaka och chokladkola + 10 andra favoriter

Bli av med din julstress på en kvart (3 enkla knep)

25 julklappar vi önskade oss som barn (nostalgi!)

NUVARANDE Julpyssel – så torkar du apelsin
NÄSTA 9 bilder som perfekt sammanfattar varför sängen är världens bästa plats