Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jessica Frejs Key lime pie – obeskrivligt fräsch och supergod!

Obeskrivligt fräsch och supergod. Så säger Jessica Frej om sin Key lime pie. Värt att prova!

”När jag bakade denna paj frågade jag mig varför jag inte gör den oftare. Den är obeskrivligt fräsch och supergod. Jag utlovar garanterad succé!”

[video width="1080" height="1080" mp4="https://ameeassetsprod.blob.core.windows.net/editorial/2018/04/keylimepie.mp4"][/video]

8 bitar, 30 minuter + 3 timmar i kylen.

Pajbotten

150 g smör

200 g digestivekex

Fyllning

5 äggulor

1 burk sötad kondenserad mjölk, 400 g

3 lime – finrivet limeskal och färskpressad limejuice (ca 1 dl)

Hallon och lättvispad grädde till servering

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 °.

2. Pajbotten: Smält smöret i en kastrull. Krossa kexen fint, exempelvis i en

3. matberedare. Blanda ner kexsmulorna i smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.

4. Sänk nu temperaturen i ugnen till 150 °. 4. Rör ihop äggulorna med den kondenserade mjölken, limeskal och limejuice. Häll smeten i formen. Ställ in i ugnen i 10 minuter.

5. Ta ut och låt svalna. Låt sedan pajen stå i kylen i minst 3 timmar före servering. Servera som den är eller med hallon och lättvispad grädde.