Följ Carolinas jakt på den perfekta bröllopsklänningen

I juni gifter sig amelias pysselbloggaren Carolina Andréasson med sin fästman Robin. Just nu håller hon på att välja klänning.

Carolina Andréasson

 

Ålder: 27 år.

Bor: Göteborg.

Familj: Fästmannen Robin.

Gör: Carolina Andréasson är frilansjournalist, AD-konsult och bloggare. Sin journalistiska karriär påbörjade hon på lokala nyhetsredaktioner i Göteborg. Samtidigt drömde hon om att få skriva för ett livsstilsmagasin och startade därför bloggen Calinas, som en plattform för karriären och för att få ut sin kreativitetslusta för inredning, design och pyssel i ord, bild och form. Det intresset har hon haft sedan barnsben. Hennes pappa beskriver hon som en riktig handy-man och hennes mamma är konstnär och dekorationsexpert. 

 

Vad ser du mest fram emot?
Hela dagen! Vigseln. När mina syskon ska sjunga. När vi blir förklarade man och hustru. Festen. Talen. Dansen. Skratten! Men framförallt att få se alla ens vänner och familj samlade på en och samma dag, på samma plats och fira vår kärlek! Det kommer kännas sjukt surrealistiskt. 

Vad känns mest stressande inför den stora dagen?
– Just nu är det att hitta en klänning. Allt annat känns lugnt. Min stora familj och mina fina och begåvade vänner ska hjälpa oss. Så både jag och Robin känner oss lugna inför dagen. Hittills i alla fall!

Hur valde ni plats för vigsel?

– Vigseln blir i centrala Göteborg, på en fin plats i ett vackert hus, ingen kyrka, men med en kyrklig arkitektur kan man säga. Festen kommer hållas i en vacker festvåning med högt i tak, kristallkronor och en stor brygga intill vattnet. Vi googlade, valde ut några kandidater och undersökte lokalerna live. När vi såg platserna, tittade vi på varandra och nickade. Och sedan skuttade vi av glädje.
Har du några tips till andra blivande brudar?
–  Jag har ju inte gjort detta förr, så jag vet inte riktigt vad jag ska ge för tips. Men som vanligt – hur klyschigt det än låter – gör dagen till er dag. Skit i teman om ni inte vill ha det, välj den musik ni vill ha och inte det någon DJ föreslår, gift er av kärlek och inte av tradition och försök (för det ska jag göra) att vara i nuet. Inte bara på själva dagen, utan även nu innan. Njut av pirret och glädjen det ger att tänka på att man ska gifta sig med sin älskade!
Hur vill du minnas din bröllopsdag?
– Med kärlek och skratt. Framförallt är det viktigt för mig att minnas den! Så att allt inte bara blir ett sockrigt, fluffmoln som är oklart att blicka tillbaka på. Jag vill verkligen, verkligen minnas vår bröllopsdag.