Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Så gör du hetaste frukosttrenden just nu – klassikern pocherade ägg!

Klassikern pocherade ägg är den senaste frukosttrenden – i alla fall om man  får tro det man läser och ser i sociala medier. Den här guiden lär dig allt du  behöver kunna om äggrätten: allt från hur du kokar det  perfekta pocherade ägget, till hur du slänger ihop en Ägg Benedict!

Pocherade ägg är inte bara gott, det är dessutom förvånansvärt enkelt att göra! Den här filmen visar hur du gör de perfekta pocherade äggen till  helgens frukostar och bruncher.

https://youtu.be/mZGd0TrGJ9s?frameborder=0&height=360&width=640

Ägg Benedict

Pocherade ägg kommer i flera varianter. Mest känd är klassikern Ägg  Benedict som görs tillsammans med Hollandaisesås och skinka på ett gott  bröd. Klicka här för att ta reda på hur du gör.

Bildkälla

Lyxig variant med sparris och prosciutto

Perfekt bjudmat! Snart är  sparrissäsongen här – varför inte ta tillfället i akt och lyxa till brunchen med pocherade ägg, lufttorkad skinka,  sparrisknippen och parmesan?

Bildkälla

Med avokado och harissa på surdegsbröd

Den här  smörgåsen med het harissa, krämig getost och mosad avokado, utgör en  fantastisk kombination tillsammans med ditt pocherade ägg. Ett gott  surdegsbröd till och brunchen (eller lunchen!) är en succé. Recept hittar du här.

Bildkälla

Du vill inte heller missa:

Visste du att man kan göra äggröra i mikron?

Så gör du hemgjorda chips – på 3 minuter

Vi har testat årets semmelnyheter – så står de sig mot klassikerna