Rödhåriga emojis verkar ÄNTLIGEN vara på väg (high five alla redheads!)

Nu för tiden finns det hur många emojis som helst, men fortfarande ingen emoji med rött hår. Helt sjukt tycker vi. Nu ser det ut att äntligen bli ändring på det!

Under de senaste åren har Apples emojis utvecklats enorm mycket och inkluderar nu många fler hudtoner och hårfärger än när de kom (då de bara var gula). Nu finns det allt från blonda emojis med ljus hy till mörkhåriga emojis med mörk hy, ett grymt steg till att visa mångfald – men än är man inte riktigt där.

Debatten om att rödhåriga emojis saknas har varit frekvent främst på sociala medier, och en namnlista anordnad i Skottland där man kräver att rödhåriga ska få en egen emoji har fler än 20 000 namnteckningar. Färre än två procent är naturligt rödhåriga jorden runt, men i Skottland, Wales och Irland ligger siffran på runt 10 procent.

Och det verkar som om att Apple lyssnar på klagomålen. I nästa vecka ska deras Unicode Technical Committee ha möte om att lägga till emojis med rött hår.

rödhåriga emojis kommer snart

Bildkälla: Emojipedia

Den som lade fram förslaget om att skapa en rödhårig emoji heter Jeremy Burge och är grundare till Emojipedia, en sida för emojis. Han säger till The Telegraph att steget från att en enda rödhårig emoji ska finnas till att vilken emoji som helst ska kunna ha rött hår är stort. Och det verkar också som att vi emojianvändare får vänta ett tag.

– En rödhårig emoji kommer mest sannolikt att dyka upp först 2018.

Den som väntar på något gott, säger man ju.

Bildkälla: Emojipedia.

Vill du se mer sånt här? Gör som tusentals andra och gilla amelia på Facebook och Instagram!

NUVARANDE Rödhåriga emojis verkar ÄNTLIGEN vara på väg (high five alla redheads!)
NÄSTA ”En man som heter Ove” är Oscarsnominerad – chans att vinna två statyetter