Det var i maj förra året som Robert fick beskedet att hans hund Bella hade fått cancer och att veterinären endast gett henne tre till sex månader kvar att leva. Där och då bestämde han sig för att göra allt för sin hund – och tog med henne på en roadtrip. En resa som fortfarande pågår, drygt ett år senare.


Robert Kugler från Broken Bow i Nebraska i USA fick riktigt tråkiga nyheter om sin labrador Bella i maj förra året. Vad han trodde var en skada på hennes ben visade sig vara cancer som även hade spritt sig till lungorna på henne. Veterinären gav 9-åriga Bella mellan tre till sex månader kvar att leva.

För att göra Bellas liv så drägligt som möjligt i livet slutskede bestämde sig Robert för att operera bort hennes onda ben, för att lindra smärtan. Men när sex månader hade gått var Bella fortfarande pigg och glad. Då bestämde han sig för att släppa allt annat och ta med Bella på en roadtrip och göra den så meningsfull som möjligt.

Tillsammans åkte de till Chicago i november förra året, som Robert hade planerat sedan tidigare. Men när de väl var färdiga där åkte de inte hem som det var tänkt från början, utan fortsatte resan tillsammans. Han ville att hans bästa vän Bella, skulle se så mycket som möjligt av vad USA hade att erbjuda – innan hennes tid var förbi.

Under sin resa runt om i USA har de hunnit med flera fantastiska stopp – från norr till söder, och Robert har dokumenterat allting och lagt upp på sina sociala kanaler så som Facebook, Twitter och Instagram. Enligt sajten Mashable så har Robert magasinerat alla sina tillhörigheter under tiden de är ute på äventyr tillsammans – allt för att de ska vara redo för nästa, nästa och nästa resa tillsammans.

Vart än vägen tagit dem så har de träffat nya vänner och bekantskaper, både människor och hundar – och många följare på Roberts sociala kanaler har hejat på dem och vissa har även öppnat sina hem för dem.

Bella har redan slått oddsen som veterinären gav henne och fått i alla fall 1,5 år istället för sina tre till sex månader. Vad det beror på är svårt att svara på –  men kanske är det all frisk luft och alla äventyr som får henne att vilja fortsätta lite till? 

NUVARANDE Hunden Bella gavs sex månader kvar att leva – husse släppte allt för hennes skull
NÄSTA 13 anledningar som bevisar att du borde skaffa katt – NU