Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Här är 2016 års glöggsmak

Det har varit stort hemlighetsmakeri, men i dag presenterade Blossa årets glöggsmak, hämtat från de mildsvida skogarna i Norrland. Och smaken är...

Tidigare har Blossa hämtat inspiration till sina glöggsmaker från ställen så som England, El Salvador och Japan, men i år har de inte tagit sig så långt, utan upp till de norrländska skogarna.

Årets smak är kråkbär, de växer vilt och täcker stora arealer i Norrland, men växer även i övriga delar av Sverige. Genom historien har man kunnat läsa om kråkbärets läkande kraft, tack vare sina mängder antocyanider.

Årets smak från Blossa är kråkbäret

Kråkbärets friska smak tillsammans med sötman från björksirap och lägereldens rökighet har fått smaksätta Blossa 16.

Bakom designen står konstnären Petra Börner och Scandinavian Design Group.

– Kråkbäret är ett ibland bortglömt bär men i kråkbäret har vi framförallt funnit en ingrediens som bidrar med friskhet till vår årgångsglögg. Björksirap förädlad ur björksav adderar en rund sötma och rymmer toner av smörkola. Som en påminnelse om lägerelden har glöggen även en lätt rökighet. Tillsammans med klassiska glöggkryddor och noga utvalda viner har vi lyckats skapa en glögg som vi är mycket stolta över, berättar Åsa Orsvärn, chief blender på Blossa.

Blossa 16 har en alkoholhalt på 15% och kommer finnas i Systembolagets beställningssortiment från 1 oktober.

Blossa 16 – Kråkbär

Pressbild

Vill du se mer sånt här? Gör som 25 000 andra ochgilla amelia på FacebookochInstagram!

Mest läst just nu:

Det här gör oss lyckliga på riktigt - se forskarens hyllade framträdande

Forskare: Så mycket lyckligare blir du utan Facebook

Positiva personer lever längre och mår bättre – här är deras 7 vanor du vill ta efter