Rengöring och återfuktning är A och O för frisk och hälsosam hy. Med rätt produkter blir processen lätt – och din hud kommer tacka dig.

Micellärvatten är en ansiktsrengöring som snabbt avlägsnar smuts och smink. Fukta en bomullsrondell och svep över ansikte, hals och dekolletage för en ren och återfuktad hy. amelia-läsare i olika åldrar har testat en mängd produkter – och här visas de bästa.

Tips! Byt ut rondellerna mot apotekskompresser så går rengöringen snabbare och micellärvattnet blir lite drygare eftersom de inte suger upp lika mycket produkt.

1. Bara bäst

Testarna är totalt eniga om betyget: Inte billigast, men en klar vinnare. Alla vittnar om en ren, skönt återfuktad hy vare sig de är torra, känsliga eller aknebenägna. Superbra, helt enkelt!

Anti-ageing micellar solution, Filorga, 250 kr/400 ml (=0,63/ml).

Betyg: 5/5

 

filorga1

 

2. Fixar allt 

Det här micellärvattnet har plussats på med en liten dos olja, vilket gör det extra lätt att få bort både longlasting foundation, läppstift och den mest envisa mascara. Kolla det suveräna priset!

Micellar cleansing water in oil, Garnier, 69 kr/400 ml (=0,17/ml).

Betyg: 4+

garnier

3. För känslig hy

Perfekt flaska där du kan spreja ansiktet och sedan torka rent. Det vitaminrika och återfuktande innehållet är anpassat för känslig hud, och det känns verkligen både milt och snällt på huden.

Micellar cleansing water, Aco, 139 kr/200 ml (=0,56/ml).

Betyg: 4/5

aco

Kickstarta hösten med amelias träningsresa till Mallorca, 15-22 september 2017! 

4. Fräscht

Skönt rengörande micellärvatten som gör det lätt att svepa bort makeupen. Klarar både läpp- och ögonmakeup, men inte longlasting-varianter. Finns också i liten resestorlek för 49 kr.

3-in-1 pure micellar cleansing water, Lumene, 99 kr/250 ml (=0,40/ml).

Betyg: 4+

lumene

5. Skön lyx

Tänk Lancômes legendariska ögonmakeupremover, men för ansiktet! Skaka flaskan så att vatten- och oljefasen blandas, sedan kan du med lätthet torka bort all sorts makeup. Mild, men rengör ordentligt.

Bi-facil visage, Lancôme, 295 kr/200 ml (=1,48/ml).

Betyg: 4/5

lancome

6. Eko-certifierat

Micellärvatten med behaglig doft, och som gör ansiktet rent och lent. Kostar lite mer men innehåller bara naturliga ingredienser, det gillar vi!

Micellar water, Mádara, 169 kr/100 ml (=1,69/ml).

Betyg: 4/5

madara

7. Praktisk pump

Skönt återfuktande rengöringsvatten, i en flaska med praktisk pump. Enda nackdelen – det är svårt att se hur mycket micellärvatten du har kvar.

One-step cleansing and moisturizing water, Beauté  Pacifique, 289 kr/200 ml (=1,44/ml).

Betyg: 4/5

beautepacifique

LÄS OCKSÅ: Fel bh-storlek? Här är de 9 vanligaste missarna (nästan alla gör dem!) 

NUVARANDE Håll huden ren med micellärvatten – här är våra 7 favoriter
NÄSTA Hurra för kronprinsessan Victoria idag – 40 och fabulös!