Detta ska du göra med din partner i sängen (för att sova bättre!)

En ny studie visar att du sover bättre om du berättar positiva nyheter för din partner innan ni ska sova. Men, bara om hen gläds för dig.

I en ny studie har man under 32 dagar följt 162 par och deras dagliga rutiner. Paren har individuellt fått svara på vissa frågor varje dag, exempelvis vad som var det bästa som hänt dem under dagen, om de hade delat det med någon, samt hur informationen togs emot ifall de berättade om den för sin partner. Deltagarna rapporterade också om hur de kände kring dessa konversationer, om deras nuvarande känsla av ensamhet, om intimiteten med sin partner, samt hur bra de sov kvällen innan.

dela positiva nyheter i sängen

Forskarna märke att de dagarna som deltagarna delade goda nyheter med sin partner och kände att de delade glädjen med dem somnade de snabbare och sov bättre än de dagarna då de kände att deras partner inte stöttade dem. De märkte också att ett stöttade gensvar från partnern var associerat till en lägre känsla av ensamhem och mer intimitet, vilket resulterade i bättre sömn den natten.

Med andra ord kunde man dra slutsatsen att de par som delar goda nyheter med varandra och gläds och stöttar varandra sover bättre. Så, hem och dela din glädje med älsklingen!

Läs även:

Forskare: Därför har du svårare att sova när det är fullmåne

Forskning visar att det är bra för hälsan att gosa och sova med någon

9 bilder som perfekt sammanfattar varför sängen är världens bästa plats

Människor som bäddar sängen på morgonen är lyckligare och mer produktiva

 Vill du se mer sånt här? Gör som tusentals andra och gilla amelia på Facebook och Instagram!

NUVARANDE Detta ska du göra med din partner i sängen (för att sova bättre!)
NÄSTA ”Djävulen bär Prada” blir musikal (vi känner på oss att det blir succé!)