amelia testar våtservetter. När du har bråttom är det bekvämt med färdigfuktade rengöringsservetter som smidigt sveper bort orenheter och makeup, utan att torka ut huden. Resultat: rent och lent ansikte på några sekunder.

En mängd rengöringsservetter har testats av amelialäsare i olika åldrar. Testets bästa produkter visas. De billigaste tvättservetterna är testarnas favorit!

Tips: Lovar våtservetterna att ta bort ögonmakeup? Tryck den mot ögat och räkna till fem så hinner både eyeliner och mascara lösas upp.

6 bästa rengöringsservetterna 

vatservett_no_7

1. Beautiful skin quick thinking wipes, No7

Detta är en prisvärd vinnare som räcker länge. De lena dukarna är oparfymerade, återfuktande och gör huden ren och fri från makeup – även vattenfast mascara. Locket håller dem fuktiga in i det sista.
Pris: 59 kr/30 st (1:97/st)
Betyg: 5

vatservett_garnier
2. Skinactive micellar cleansing wipes with oils, Garnier

Eftersom servetterna är fuktade med micellärvatten tar de effektivt bort makeup, och huden blir härligt ren. Rår på de flesta longlastingprodukter, det imponerar. Prisvärda.
Pris: 55 kr/25 st (2:20/st)
Betyg: 4+

vatservett_nivea
3. Creme care facial cleansing wipes, Nivea

Extremt lena och smidigt töjbara kvadrater av viskosfibrer. De rår på flera typer av vattenfast mascara, men inte alla. Passar alla hudtyper, doftar ”Nivea-gott” och rengör utan att torka ut huden.
Pris: 55 kr/25 st (2:20/st)
Betyg: 4

 

vatservett_burt_bees
4. Facial cleansing towelettes, Burt’s Bees

Saft från aloe vera, glycerin och extrakt från både vitt te och gurka, gör att de här mjuka rengöringsservetterna tar hand om känslig hud på bästa sätt. Huden blir ren och len – men vattenfast smink kräver separat remover.
Pris: 99 kr/30 st (3:30/st)
Betyg: 4

vatservett_clinique
5. Pep-start quick cleansing wipes, Clinique

Kommer i en generös storlek, ger en fräsch och ren känsla – men tar inte bort makeup. Däremot perfekt som rengöring för normal, bland- eller fet hud. En Snål-Maja kan klippa itu dem, så räcker en servett längre.
Pris: 155 kr/50 st (3:10/st)
Betyg: 4

vatservett_yves_rocher
6. Smoothing cleansing wipes, Yves Rocher

Ovanligt sköna servetter med extra mild tvättlösning som tar bort ansiktsoch ögonmakeup, men inte vattenfast mascara. Huden blir len utan att strama. Ett bra val för dig med känslig hud.
Pris: 79 kr/25 st. (3:16/st)
Betyg: 3+

Av: Linnea Öst Foto: iStock

LÄS OCKSÅ: Så får du bort pigmentfläckar – stor guide om behandling och krämer för ansiktet

 

pren_amelia1

 

NUVARANDE 6 bästa rengöringsservetterna (billigast är bäst!)
NÄSTA Allt socker är inte dåligt – amelias sockerguide lär dig allt om socker